Otteluennakko: HJK hakee kauden toista vierasvoittoa KemistäKuntopuntari

PS Kemi H H H V T
HJK V H T V T

Klubi lähtee pohjoisen reissuun hyvistä lähtökohdista. Sinivalkoiset majailevat sarjataulukon kärkipaikalla, kun seitsemästä ottelusta on kertynyt 14 pistettä. Eroa toisella sijalla olevaan Vepsuun on kolme pistettä.

Veikkausliigan alku on ollut todella tasainen. Sarjataulukon sijat 2-9 ovat vain kolmen pisteen sisällä.

HJK onnistui kasvattamaan sarjajohtoaan, kun Ilves kaatui kotikentällä lukemin 2-0. Ottelu noudatti Klubin kannalta koko alkukaudelta tuttua kaavaa: helsinkiläiset hallitsivat kenttätapahtumia ja määräsivät ottelun tahdin, mutta tällä kertaa paikoista syntyi maalit. HJK:n molemmista osumista vastasi Alfredo Morelos.

Näin ollen HJK palasi voittojen tielle kahden ottelun jälkeen. FC Interiä ja VPS:aa vastaan kärsittyjä pistemenetyksiä yhdisti tehottomuus. Klubi pystyi hallitsemaan palloa ja luomaan voittoihin vaadittavat määrät maalipaikkoja, mutta vastustajan maalit pysyivät kuin noiduttuina.

Tästä huolimatta HJK on viimeistellyt eniten maaleja Veikkausliigassa, kun vastustajan maaliverkko on heilunut peräti 17 kertaa. Näistä osumista yhteensä kymmenen tosin syntyi VPS:aa ja JJK:ta vastaan.

HJK on myös päästänyt vähiten maaleja, kun joukkueen verkkoon on tehty vain viisi osumaa. Vain kotiottelussaan kaksi täysosumaa viimeistellyt VPS on pystynyt tekemään helsinkiläisiä vastaan enemmän kuin yhden maalin. HJK piti edellisessä ottelussaan Ilvestä vastaan maalinsa kolmatta kertaa puhtaana.

PS Kemin haastava kevät

Kemiläisten toinen kausi pääsarjassa on käynnistynyt haastavasti. Jo lähtökohdat sesonkiin olivat haasteelliset, sillä joukkue uudistui todella paljon talven aikana.

PS Kemin kausi käynnistyi kuitenkin positiivisesti, kun joukkueella oli kahden ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä. Lappilaiset pelasivat HIFK:n kanssa maalittoman tasapelin sekä kuittasivat komean voiton SJK:sta lukemin 3-1

Viime aikoina kemiläisillä on kuitenkin ollut vaikeampaa. Perjantain otteluun joukkue lähtee allaan kolme peräkkäistä häviötä, kun RoPS, KuPS sekä IFK Mariehamn kuittasivat kolme pistettä kemiläisiltä yhteismaalein 2-10.

HJK ja PS Kemi kohtasivat viime kaudella ensimmäistä kertaa ja paremmuudesta miteltiin yhteensä kolmesti. Kemi vei nimiinsä ensimmäisen ottelun, mutta Klubi kuittasi pisteet kahdesta jälkimmäisestä kohtaamisesta yhteismaalein 4-0.

Kolme pointtia ottelusta

Tulikuuma Buffalo

Alfredo Morelos viimeisteli Ilvestä vastaan kaksi osumaa ja kolumbialainen oon maalipörssin kärjessä seitsemän täysosuman myötä. Kaulaa muihin pelaajiin on kertynyt jo kolmen maalin verran. Buffalo on viimeistellyt maalin jokaisessa ottelussa maalin, jossa hän on ollut avauskokoonpanossa. Ainoa maaliton ottelu tuli Maarianhaminassa, kun kolumbialaishyökkääjä aloitti ottelun vaihdossa.

HJK ja Kemi yhtä tehokkaita

HJK on viimeistellyt tällä kaudella 12 maalia enemmän kuin Kemi, mutta helsinkiläisillä on kaksi ottelua enemmän pelattuna. Tästä huolimatta joukkueet ovat olleet laukauksiin suhteutettuna yhtä tehokkaita, sillä molempien laukaisutehokkuus on tasan 14,29 prosenttia. Tällä prosentilla joukkueet sijoittuvat tehokkuudessa sarjan alempaan keskikastiin. Klubi on toistaiseksi laukonut 119 kertaa, kun taas Kemille vetoja on kertynyt vain 35. Tämä tulee näkymään varmasti myös perjantain kohtaamisessa. HJK tullee hallitsemaan palloa ja luomaan paljon paikkoja, kun taas kotijoukkue kyttää teräviä vastaiskuja.

PS Kemi viime kautta jäljessä

PS Kemi aloitti viime vuonna ensimmäisen pääsarjakautensa mainiosti. Sarjanousijalla oli viiden ottelun jälkeen kasassa seitsemän pistettä, mikä on kolme pinnaa enemmän kuin tällä kaudella. Vuosi sitten kemiläiset saalistivat 11 ensimmäisestä ottelustaan peräti 20 pistettä, kun taas kauden lopuista 22 ottelusta pinnoja kertyi vain 15. Joukkue majaileekin tällä hetkellä toiseksi viimeisellä sijalla sarjataulukossa.

Seuraa heitä

Demba Savage, HJK

Viime kauden Häckenissä pelannut ja helmikuussa Klubiin palanneen Savagen alkukausi on ollut haasteellinen. Seitsemässä ottelussa peliminuutteja on kertynyt 345, mutta maalitili on vielä avaamatta. Ennen lähtöään Ruotsiin gambialainen iski Klubille neljässä kaudessa 42 ja odotukset ovat tietysti kovat myös kuluvalle kaudelle. Ehkäpä maalitili aukeaa Kemissä.

Oskari Forsman, PS Kemi

TPS:sta Kemiin siirtynyt 29-vuotias maalivahti on torjunut joukkueen maalilla kaikki ottelut. Perjantaina haaste on toistaiseksi kovin tällä kaudella, sillä HJK:n hyökkäyskalusto on ollut mainiossa vireessä. Klubi on laukonut seitsemässä ottelussa peräti 119 kertaa eli laukauksia on kertynyt ottelua kohden keskimäärin 17.

PS KEMI vs HJK

Pe 19.5. klo 18.00
Karihaaran tekonurmi, Kemi

Katso ottelu suorana lähetyksenä: ISTV ja Ruutu+