Otteluennakko: HJK – IFK Mariehamn 21.9.

HISTORIAA

HJK on
sunnuntaina kovan haasteen edessä, kun vieraaksi saapuu Veikkausliigan
kuntopuntarin kärjessä porskuttava IFK Marienhamn. Saarelaiset ovat hävinneet
Veikkausliigassa viimeksi heinäkuussa ja hyvä vire on nostanut heidät sarjassa
jo neljännelle sijalle. Joukkueilla on kaikki kilpailut mukaan lukien tällä
kaudella jo kolme kohtaamista takanaan. HJK on kääntänyt kaikki kolme koitosta
edukseen tiukan taistelun jälkeen.

– Olemme pelaneet kolme erittäin tiukkaa peliä MIFK:ä vastaan ja varmasti nyt on samanlainen kamppailu edessä. Joukkueen pitää olla alusta asti valmiina ja keskittymisen pitää jatkua koko ottelun läpi, jotta saadaan tämäkin peli käännettyä, tuumii HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Klubilla on käsillä kiireiset ajat. Torstaina Kööpenhaminassa pelattua Europpa-Liigan ottelua seuraa kolmen pelin viikko Veikkausliigassa. Kööpenhaminaa vastaan kärsitty kahden maalin tappio on jo takanapäin ja HJK:n keskittyminen on pelkästään sunnuntain kamppailussa.

– Yksi minun tärkeistä tehtävistäni on saada joukkue viritettyä peliin ja IFK:ta vastaan siinä pitää onnistua paremmin kuin viimeisessä Veikkausliigan ottelussa KuPsia vastaan. MIFK:llä on taitavia hyökkäyspään pelaajia ja he ovat saaneet puolustuspelinsä tiiviimmäksi kuin alkukaudesta, miettii Lehkosuo tärkeän kamppailun alla.

IFK Marienhamnin hyökkäyspelaajien vaarallisuus näkyy myös Veikkausliigan tilastoissa. Vierasjoukkueen pelaajista Luis Solignac on osunut tällä kaudella jo 12 kertaa, mikä oikeuttaa maalipörssin toiseen sijaan. Vieraiden keskikentän moottorina toimiva Petteri Forsell puolestaan on Veikkausliigan tehopörssin kakkosena 10:llä maalillaan ja 8:lla maalisyötöllään. Hyvän hyökkäyspelaamisen lisäksi MIFK on saanut viime aikoina myös puolustuspelaamisensa kuntoon. Huomioitavaa kuitenkin on, että koko kauden ajalta vieraiden maaliero on vielä viisi maalia pakkasen puolella, kun vertailun vuoksi kotijoukkueen sarake näyttää +29.

HJK:n tiivis ottelutahti tuonee kokoonpanoon elävyyttä ja sunnuntaina tuskin nähdään monta Kööpenhaminassa pelannutta pelaajaa avauskokoonpanossa. Klubin pelaajista sunnuntain kamppailusta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa ainoastaan pitkäaikaispotilaat Rasmus Schüller ja Nikolai Alho.

– Meillä on nyt paljon otteluita lyhyen ajan sisään, mutta meillä on myös paljon hyviä pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Meidän pitää saada pidettyä MIFK:n hyökkäspelaaminen aisoissa ja luottaa omaan tekemiseen. Tässä vaiheessa kautta on erityisen tärkeää, että mennään se yksi peli kerrallaan. Mestaruuskamppailu tiivistyy ja jokaisella pelillä on suuri merkitys, Lehkosuo summaa.

HJK – IFK Mariehamn sunnuntaina 21.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. OSTA LIPUT ENNAKKOON tai katso suora lähetys HJK TV:stä.