Otteluennakko: HJK-Ilves 3.6.

Klubi kohtaa keskiviikkona Sonera Stadiumilla mielenkiintoisen sarjanousijan Tampereelta, kun Ilves saapuu pääkaupunkiin vierailulle. Ilveksen alkukausi on ollut vaihtelevainen, joukkue on onnistunut keräämään yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kahdeksan pinnaa ja on sarjataulukossa viimeistä edeltävänä.
 
Klubi pitää puolestaan hallussaan Veikkausliigan kärkipaikkaa, tällä hetkellä eroa kakkosena olevaan, kaksi ottelua vähemmän pelanneeseen, SJK:hon on viisi pistettä. Edellisessä ottelussaan Klubi jäi kotonaan tasapeliin KuPSia vastaan. Paikkoja ottelun ratkaisuun oli riittävä määrä, mutta kuopiolaisten puolustus kesti loppuun asti ja pisteet tasattiin 1-1 lukemin.
 
Ilves-ottelun alla HJK:n terveystilanne näyttää hyvältä. Loukkaantuneiden listalta löytyy vain yksi nimi, Gideon Baah. Baah parantelee reisivammaansa vielä parisen viikkoa ennen paluutaan pelikentille. Nikolai Alho on puolestaan jälleen täysillä mukana joukkueen harjoittelussa. Alho on ollut sivussa jo puoli vuotta ja laituri onkin palaamassa innoissaan kentälle, vaikka onkin vielä Ilves-ottelusta sivussa. Edellisessä ottelussa kolhua päähänsä saaneen Valtteri Morenin pelikunto arvioidaan pelipäivän aamuna.
 

Ilves nappasi edellisessä ottelussaan Tampereella hienon voiton FC Lahdesta. Lahtelaiset kaatuivat viihdyttävässä ottelussa 2-1 Antti Mäkijärven lauottua tamperelaisten voittomaalin vapaapotkusta. Kauden toisen täyden pistepotin kaappaaminen tuli Ilvekselle tärkeään paikkaan, sillä edellisestä voitosta oli ehtinyt kulua jo pari viikkoa. Putoamistaistoon kauden alla enakoidun Ilveksen tilanne näyttää ainakin kauden ensimmäisen kolmasosan kohdalla lupaavalta, eroa liigan jumbopaikalla majailevaan VPS:ään on seitsemän pistettä.

Keskiviikkona nähdään myös Keith ”Keke” Armstrongin paluu Sonera Stadiumille. Klubin aikoinaan kahteen Suomen mestaruuteen johdattanut Keke nähdään Sonskilla haalarihommissa ensi kertaa sitten HJK-aikojensa (2002-2007).

-Meidän pitää huomenna jatkaa siitä, mihin jäimme KuPS-pelin toisella jaksolla. Jos saamme saman myllyn päälle, tulee maalejakin ihan varmasti. Paikkoja meillä on ollut, nyt pitää myös viimeistellä tilanteet paremmin. Ratkaisevat syötöt eivät ole olleet tarpeeksi laadukkaita ja maalintekotilanteisiin tarvitaan lisää terävyyttä, miettii HJK:n laitahyökkääjä Erfan Zeneli
 
HJK:n peli on alkukauden aikana toiminut usein paremmin toisen puoliajan aikana. 18 tehdystä maalista kaksi kolmasosaa  on syntynyt toisen puoliajan aikana ja varsinkin Sonera Stadiumilla on nähty moneen otteeseen Klubin syttyvän toisella puoliajalla pelaamaan ensimmäistä aktiivisemmin. Zenelin mukaan kyse ei ole pelkästään Klubin omasta aktiivisuudesta.
 
-Varsinkin Helsingissä vastustajat usein vetäytyvät todella paljon. Ensimmäisellä jaksolla he jaksavat vielä puolustaa todella tarkasti, mutta kun lisäämme vähän vielä kierroksia toiselle jaksolle, saamme vielä enemmän tilanteita luotua. Kukaan ei jaksa puolustaa täysillä koko 90 minuuttia, Zeneli miettii.
 
-Ja totta kai meillä on vielä hyvä fanien tuki takanamme, se antaa aina lisää virtaa meille, Zeneli kiittelee Sonera Stadiumin äänekästä katsomoa.
 
Klubin puolustus on toiminut alkukauden aikana hyvin. 12 pelatussa ottelussa omissa on soinut kahdeksan kertaa, mutta varsinkin kotikentällä vastustajien on ollut vaikeaa heiluttaa verkkoa Klubin maalivahtien selän takana. Kotikentällään HJK on päästänyt vasta kaksi maalia, joista yksi tuli kauden kotiavauksessa FC Lahtea vastaan ja toinen edellisessä kotipelissä KuPSia vastaan.
 
-Olemme puolustaneet koko joukkueena hyvin. Silloin kun puolustuksemme toimii hyvin, me yleensä myös hyökkäämme hyvin. Hyökätessämme puolustajat ovat aina kuitenkin tärkeässä roolissa pelin avaamisen kanssa. Sama pätee tietenkin myös toiseen suuntaan pelatessa. Tärkeintä on saada koko joukkue pelaamaan hyvin yhteen, Zeneli täsmentää.
 
Klubi on ehtinyt pelaamaan jo ensimmäisen kolmasosansa Veikkausliigakaudesta. Zenelin mukaan pelillinen ote on parantunut koko ajan, ja laitahyökkääjä lupaa sen parantuvan vielä entisestään.
 
-Koko ajan olemme parantaneet ja sama tulee varmasti jatkumaan. Meillä tuli paljon uusia pelaajia tälle kaudelle ja nyt olemme alkaneet löytämään toisiamme kentällä paremmin. Koko ajan tulee parempia kombinaatioita, kun pelaajat tuntevat toistensa liikkeet ja pelityylit paremmin, Zeneli tuumaa.
 
HJK-Ilves keskiviikkona 3.6. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Osta liput ennakkoon tästä >> Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun suorana lähetyksenä HJK TV:stä >>