Otteluennakko: HJK-KTP 25.7.

Lauantain otteluun lähdetään erittäin mielenkiintoisista asemista, kun jaossa on jälleen kolme tärkeää pistettä. Klubilla on ennen KTP-peliä alla jo neljä voitotonta Veikkausliigaottelua putkeen ja sarjajohtaja hamuaakin lauantaina takaisin voittojen tiellä myös kotimaan kentillä. Edellisessä kahdessa ottelussaan HJK kaatoi Mestarien liigan toisella karsintakierroksella Ventspilsin 1-3 ja 1-0 ja eteni kolmannelle kierrokselle.
 
Veikkausliigassa Klubin nihkeät otteet yhdistettynä RoPS:n hyvään vireeseen ovat saaneet kärjen taisteluasetelmat entistäkin tiukemmaksi. HJK johtaa yhä sarjaa, mutta vain maalieron turvin yhden ottelun vähemmän pelanneeseen rovaniemeläisseuraan nähden. Kaksi peliä vähemmän pelannut SJK vaanii puolestaan sarjakolmosena neljä pistettä kärkikaksikon takana.
 
-Tässä vaiheessa kautta jokainen ottelu on tärkeä ja yhtään peliä ei saa hävitä. Meidän on saatava pelimme hyvälle tasolle myös Veikkausliigassa, sillä ilman menestystä kotimaan sarjassa ei seuraavana vuonna pelata europelejä, HJK:n päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuo painottaa.
 
Sarjassa viimeistä edeltävänä majailevalla KTP:llä on ollut viime aikoina vaikeaa. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta joukkue on onnistunut nappaamaan täyden pistepotin vain kertaalleen ja sen seurauksena kotkalaisten sijoitus on vakiintunut sarjataulukon tyvipäähän. HJK:ta vastaan kotkalaiset ovat pelanneet tämän kauden aikana kolme tasaista ottelua ja siitä vierasjoukkue varmasti pyrkiikin ammentamaan itseluottamusta omaan tekemiseensä. Liigacupissa pelatun kahden tasapelin lisäksi joukkueet ovat kohdanneet kerran jo Veikkausliigassakin. Klubi nappasi kotkalaisilta täydet pisteet Demba Savagen viime minuuttien maalilla, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran huhtikuun lopussa Sonera Stadiumilla.
 
-Hyökkäyssuuntaan KTP on vaarallisimmillaan suoraviivaisessa pelaamisessa. Heidän keskikenttäpelaajansa tukevat vahvasti hyökkäyksiä. Meidän keskikenttäpelaajien täytyy tukea puolustuslinjaamme, jotta KTP:lle ei synny ylivoimatilanteita heidän hyökätessään. Joukkuepuolustamisen täytyy olla KTP:tä vastaan selkeästi tiiviimpää, mitä se on ollut edellisissä Veikkausliigaotteluissa. Edellisissä peleissä linjojemme välissä on ollut liikaa tilaa ja siihen on tultava nyt muutos, Lehkosuo kertoo.
 
Kotkalaisten edellisestä ottelusta on aikaa jo lähes kaksi viikkoa, tuolloin KTP kärsi tiukan 0-1 vierastappion SJK:lle pelattuaan lähes tunnin ajan miehen alivoimalla Shane McFaulin otettua punaisen kortin avauspuolikkaalla. Klubi kärsi niinikään tappion edellisessä liigaottelussaan, kun RoPS oli 2-1 numeroin vahvempi Rovaniemellä. RoPS:lle kärsityn tappion jälkeen Klubi on napannut kaksi voittoa Ventspilsiä vastaan ja lähtee jatkamaan voittoputkea myös KTP:tä vastaan.
 
-KTP:n prässipelaamisen korkeus vaihtelee pelin sisällä paljon. Välillä he ottavat vastustajan hyökkäyksiä kiinni todella ylhäältä ja välillä he antavat vastustajan rakentaa rauhassa puolessa kentässä vetäytyen vastustajan hyökkäyskolmanneksen tietämille puolustamaan tiiviillä muodolla. Meidän on hyökkäyspelaamisessamme oltava äärimmäisen tarkkoja murtautumisvaiheessa, jotta pääsemme maalipaikoille. KTP:lla on laadukas, kovaa taisteleva joukkue, joten meidän on onnistuttava hyvin voittaaksemme, Lehkosuo jatkaa.
 
Klubin riveistä on lauantain KTP-ottelussa poissa reisivammaansa paranteleva Nikolai Alho ja yhä loukkaantumisen vuoksi sivussa oleva Veli Lampi. Formose Mendy puolestaan palaa kokoonpanoon yli kuukauden mittaisen loukkaantumisensa jälkeen.
 
HJK-KTP lauantaina 25.7. kello 16.00 Sonera Stadiumilla. Osta liput ennakkoon tästä. Jos et pääse paikan päälle, näyttää HJK TV ottelun suorana lähetyksenä kello 15.50 alkaen.