Otteluennakko: HJK-KuPS 29.5.

KuPS on tällä kaudella ainoa Veikkausliigajoukkue, joka on onnistunut kukistamaan HJK:n. Kuopiolaiset voittivat Klubin kotonaan 1-0 joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kolme viikkoa sitten.

Liigan kärjessä porskuttava Klubi on ehtinyt pelaamaan Veikkausliigaa jo 11 ottelua, eli ensimmäinen kolmasosa kaudesta on jo helsinkiläisten kohdalla takana. KuPS puolestaan on pelannut kaksi ottelua helsinkiläisiä vähemmän.

-Tärkeintä on, että olemme pystyneet voittamaan tiukkoja ja vaikeita otteluita. Se kertoo joukkueen henkisestä vahvuudesta ja valmiudesta. Olemme keränneet kauden ensimmäisen kolmasosan aikana tarpeeksi pisteitä, mikä on ehdottoman tärkeää, miettii HJK:n päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuo joukkueensa alkukautta.

Edellisessä kamppailussaan Klubi haki tärkeän vierasvoiton Seinäjoelta. HJK:n suurimmaksi haastajaksi kaavailtu SJK kaatui hyvän esityksen jälkeen 1-2. Kotikentällään Klubi on ollut alkukauden ajan totutun vahva. Toistaiseksi ilman kotitappioita Veikkausliigassa pelaava helsinkiläisjoukkue on saalistanut kuudesta kotipelistään 16 pistettä 18 mahdollisesta.

KuPSin vire on ollut laskeva ja joukkueen edellinen voitto onkin juuri kolmen viikon takainen HJK:sta napattu voitto. Sen jälkeen kuopiolaiset ovat ehtineet pelata viisi ottelua, joista tuloksena on vain kaksi tasapelipistettä FC Interiä ja HIFK:ta vastaan. Tappiot joukkue on kärsinyt SJK:lle, RoPS:lle ja FC Lahdelle.

-KuPS oli edellisessä ottelussamme meitä tehokkaampi ja se ratkaisi heille voiton. Heidän viime aikojen heikompi tuloksellinen jakso ei saa hämätä meitä, sillä KuPSilla on kyllä erittäin laadukas ja iskukykyinen joukkue. Meidän on pelattava korkealla tasolla ja hyvällä intensiteetillä ottaaksemme heistä revanssin, Bana täsmentää.

HJK:n kokoonpanoon palaa perjantaina edellisistä otteluista sivussa olleet Formose Mendy ja Ousman Jallow. Molemmat ovat päässeet kuluvalla viikolla joukkueharjoituksiin mukaan aurinkoisella Sonera Stadiumin nurmella. Kotiyleisön edessä aurinkoisessa kelissä pelattavat ottelut saavat Banan mukaan pelaajat syttymään.

-Joukkue on varmasti iskussa. Olemme pelanneet monta tuloksellisesti hyvää kotipeliä ja osassa olemme olleet hyviä myös pelillisesti. Se on hyvä lähtökohta revanssin metsästämiseen, Bana jatkaa.

Klubin vahvuudesta ovat sivussa perjantain ottelusta reisivammoista kärsivät Nikolai Alho ja Gideon Baah, sekä lihasvammasta kärsivä kapteeni Markus Heikkinen.

-Niko (Alho) on tulossa joukkueharjoituksiin mukaan ensi viikon alussa. Gideon on sivussa vielä 2-3 viikkoa, Heikkistä odotan takaisin jo ensi viikolla, Bana summaa Klubin loukkaantumistilannetta.

HJK-KuPS perjantaina 29.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Osta liput ennakkoon täältä. Mikäli et pääse paikan päälle, ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä HJK TV:stä.