Otteluennakko: HJK-MYPA 16.10.

HJK kohtaa torstaina Sonera Stadiumilla Veikkausliigassa kolmatta kertaa tällä MYPAn. HJK on vienyt molemmat aiemmat kohtaamiset nimiinsä puhtaalla pelillä. Toukokuun puolivälissä Klubi murskasi aseettoman MYPAn Helsingissä lukemin 4-0. Elokuun alussa Klubi haki puolestaan niukan 1-0 vierasvoiton Myllykoskelta.  Tuolloin HJK:n voiton takuumiehenä toimi ainoan osuman iskenyt Robin Lod. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo odottaa taistosta tiukkaa elokuisen kamppailun tavoin.

– MYPA haluaa rakentaa peliään rauhassa yksi linja kerrallaan ja pitkän kauden mittaan he ovat saaneet oman joukkueensa tekemisen hyvälle mallille. Meidän pitää pelata koko ottelun läpi tasaisesti ja olla vaarallisia hyökkäyssuuntaan. Honka-pelissä meillä oli hyviä yrityksiä ja niitä lähdetään toistamaan MYPAakin vastaan. Nyt tilanteet pitää viedä loppuun asti ja päättää maaliin. Emme tule saamaan mitään ilmaiseksi, joten meidän pitää olla valmiina alusta loppuun asti, painottaa Lehkosuo.

Veikkausliigassa Klubi on hävinnyt viimeksi kotonaan huhtikuussa, kun se kärsi tappion TPS:lle. Sen jälkeen HJK on napannut Veikkausliigassa Sonera Stadiumilla kahdeksan voittoa ja pelannut kolme kertaa tasan. MYPAlle ei siis ole varmasti tiedossa helppoa iltapuuhdetta torstaina. Tätä väitettä tukee myös MYPAn tämän kauden vierassaldo. Myllykoskelaiset ovat onnistuneet nappaamaan kolme pistettä tällä kaudella vieraissa ainoastaan kaksi kertaa ja 14 pelaamassaan vierasottelussa vastustajan maaliverkko on heilunut ainoastaan kuusi kertaa.

 – Taitavien Stefano Pinhon ja Dawda Bah’n kanssa pitää meidän olla erityisen tarkkana. Pinho on nyt tullut pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin ja pelannut muutamia pelejä, edellisessä hän iski kaksi maalia. Erikoistilanteet pitää puolustaa huolella, sillä heillä on monta vaarallista ja isokokoista pelaajaa yrittämässä maalintekoa. Tasaiset ja tiukat ottelut ratkeavat usein juuri näihin tilanteisiin, kuten on nähty esimerkiksi Bruggea vastaan ja Suomen ja Romanian välisessä ottelussa, miettii Lehkosuo.

Maaottelutauon aikana suurin osa HJK:n pelaajista on päässyt hieman lepäämään rankan kauden keskellä. Klubin pelaajista Suomen maajoukkueen matkassa olivat Veli Lampi, Sebastian Sorsa ja Teemu Tainio. Suomalaisten lisäksi Klubin riveistä maajoukkuetehtävissä ovat olleet mukana Trinidad & Tobagon Joevin Jones ja Burkina Fason hyökkääjä Aristide Bancé.

  • Maaottelutauko on nyt takana ja meillä on ollut useita pelaajia maajoukkuepalveluksissa. MYPAa vastaan meidän vahvuudesta puuttuu Aristide Bancé ja Joevin Jones, jotka ovat yhä maajoukkueidensa mukana. On erittäin valitettavaa, että Veikkausliiga järjestää pelejä sillä tavoin, ettemme saa ulkomaalaisia Veikkausliigapelaajiamme mukaan peleihin, koska he ovat edustamassa omia maajoukkueitaan. Suurin osa pelaajista on vähän päässyt lepäämään tauon aikana vähän enemmän, mutta maajoukkueiden matkassa olleet ovat viettäneet niin fyysisesti kuin henkisestikin raskaan viikon.

Jonesin ja Bancén lisäksi torstain pelistä ovat varmuudella sivussa  loukkaantumisesta toipuva Rasmus Schüller sekä Mika Väyrynen ja Roni Porokara. Vajaat viisi viikkoa nilkkavamman vuoksi pelikentiltä sivussa ollut Nikolai Alho puolestaan on palannut terveiden kirjoihin, ja on torstaina pelikunnossa.

 

HJK-MYPA torstaina 16.10. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. OSTA LIPUT ENNAKKOON! Jos et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun suorana lähetyksenä HJK TV:stä