Otteluennakko: HJK-TorinoHISTORIAA 

 HJK kohtaa torstaina Eurooppa-liigan lohkovaiheen neljännessä ottelussaan Torino FC:n. Ottelu on Klubille hyvä revanssin paikka, sillä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Italiassa Torino nujersi helsinkiläiset 2-0 lukemin. Tällä kertaa ottelu pelataan HJK:n kotikentällä, jossa Klubi pääsee jahtaamaan revanssia parin viikon takaisesta tappiosta.

Helppoa revanssin saaminen ei missään nimessä tule olemaan, sillä vastassa on toistamiseen todella vaarallinen joukkue. Italiassa pelatussa ottelussa HJK:n riesana olivat mm. laitapelaajat Cristian Molinaro ja Matteo Darmian. Molinaro viimeisteli italialaisten ensimmäisen maalin Darmianin nousun päätteeksi. Torinossa riittää tulivoimaa myös hyökkäyksessä. HJK:ta vastaan maalinteossa onnistui Amauri ja vaarallisuuttaan on viime aikoina väläytellyt myös hyvässä vireessä oleva Fabio Quagliarella.

Jatkopaikoista taistelun kannalta neljännen kierroksen ottelu on todella tärkeä. Mikäli Klubi aikoo elätellä vielä toiveita jatkopaikasta, on tulosta alettava tulemaan tässä ottelussa. Torino on B-lohkon piikkipaikalla seitsemällä pisteellään ja varmistelisi jo jatkokierroksen pelejään voitolla Klubista.

-En odota että Torino muuttaa pelityyliään kovinkaan paljoa. He pelasivat Italiassa oikeastaan juuri sillä tavalla kuin odotimmekin. Heidän pelaajansa ovat todella hyviä ja pelityyliin kuuluu todella organisoitu pelaaminen mikä tekee heidän voittamisestaan erittäin vaikeaa, analysoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

 -Kotikentällämme meidän on oltava tehokkaampia hyökkäyssuuntaan kuin Torinossa ja saamaan enemmän kontrolloitua hyökkäyksiä Torinon maalille asti. Aikaa ja tilaa on vähän, joten pelitilannenopeus on avainasemassa. Tasapaino hyökkäämisen ja puolustamisen välillä on tärkeää. Syvällä puolustamisessa on onnistuttava, mutta olisi tärkeää saada onnistumisia myös korkeammalla prässitasolla, jotta saamme rikottua vastustajan pelirytmiä, Lehkosuo jatkaa.

Molemmat joukkueet olivat tulessa myös viikonloppuna. Klubi nappasi upean tuplamestaruuden lauantaina, kun se voitti Suomen cupin finaalissa FC Interin rangaistuspotkuilla. Torino joutui tyytymään 0-0 tasapeliin Atalantaa vastaan Serie A:ssa sunnuntain kotiottelussaan. Kotoinen Serie A ei ole ”il Torolta” lähtenyt parhaalla mahdollisella tavalla liikkeelle. Kymmenen ottelun jälkeen torinolaiset löytyvät sarjataulukosta sijalta 12. Voittoja on kertynyt vasta kolme ja vastustajan verkkokin on heilunut vain 7 kertaa.

-Parin viikon takainen ottelumme on perattu tarkasti ja pelaajille näytetty videoklippejä tästä pelistä. Kaksi seuraavaa peliä ovat kotipelejä ja tämä on meille mahdollisuus. Rikottavana on kaksi kuparista; maalin tekeminen ja pisteiden saaminen. Nämä ottelut ovat meidän etsikkoaikaamme ja yritys molempien kuparisten rikkomiseen tulee olemaan todella kova, ”Bana” kertoo.

HJK:n loukkaantumistilanne näyttää valoisalta. Rasmus Schüller on liittynyt takaisin harjoitusvahvuuteen ja on piakkoin pelikunnossa. Muutamalla pelaajalla olevat pienet kolhut tuskin estävät pelaamista torstain tärkeässä kamppailussa.

Klubiin siirtotakarajalla lainalle saapunut Joevin Jones ei puolestaan enää jatka helsinkiläisseuran riveissä. Jones on jo palannut kotimaahansa.

-HJK oli seurannut Jonesia jo pidemmän aikaa ja hän osoittautui aika lailla sellaiseksi pelaajaksi kuin kuvittelemmikin. Hän on tekninen, ketterästi liikkuva pelaaja ja tuli kaikkien kanssa hyvin toimeen. Hän ei onnistunut murtautumaan kokoonpanomme ja tässä kohtaa yhteistyö lopulta päättyi, kommentoi Lehkosuo Jonesin tilanteesta.