Otteluennakko: Ilves-HJK 26.6.

Klubi ja Ilves ovat tällä kaudella ehtineet jo kohtaamaan kertaalleen, kun Klubi kaatoi tamperelaiset Sonera Stadiumilla 2-1. Kesäkuun alussa pelatussa ottelussa HJK:n maaleista vastasivat Demba Savage ja Sebastian Sorsa. Ilveksen ainokaisen iski Mohamad Kdouh tamperelaisten käytännössä ainoasta edes puolittaisesta maalipaikasta.
 
Vaikka Klubi ei kolme viikkoa sitten esittänytkään Ilveksen isäntänä lähellekään parasta peliään, oli helsinkiläisjoukkue silti selkeästi niskan päällä. Toisen puoliajan alussa tullut Sorsan lopulta voittomaaliksi jääneen osuman jälkeen Klubi kuitenkin lopetti pelaamisen ja päästi Ilveksen turhaan mukaan peliin. Samaan ei ole varaa Tampereella, sillä Ilves on ollut etenkin Tammelassa vaarallinen vastustaja.
 
-Ilves on aika puhtaasti vastahyökkäysjoukkue. He puolustavat tiukasti ja kyttäävät paikkoja nopeisiin vastaiskuihin, joten meidän pitää olla erityisen huolellisia pallonhallinnan kanssa. Ilmaisia paikkoja emme Ilvekselle saa antaa yhtään, jos haluamme voittaa, painottaa HJK:n keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller.
 
Ilves lähtee isännöimään HJK:ta kahden voitokkaan kotiottelun perään. Edellisissä kotimatseissa on kaatunut FC Lahti ja FC Inter. Kahden suuren profiilin Veikkausliigajoukkueen kaataminen kertoo Ilveksen hyvästä kotipelivireestä ja potentiaalista, mikä tamperelaisessa nousijajoukkueessa vallitsee.
 
Ilves on pelannut Tammelassa vasta viisi kotiottelua, joista tamperelaiset ovat keränneet kahdeksan pistettä. Takkiin on tullut vasta kerran, kun kovavireinen liigakakkonen RoPS haki toukokuussa pisteet Tampereelta. Kolmea pistettä Tampereelta hakevan Klubin on pelattava hyvä ottelu, mikäli mielivät kaataa vaikeasti voitettavissa olevan Ilveksen.
 
Vaikka tamperelaiset ovat esiintyneet hyvin kotikentällään, on nousijajoukkueella takanaan kaksi rumaa tappiota ennen perjantain ottelua. Kahden edellisen ottelun maaliero on murheellinen 1-7, kun tupsukorvat ovat kärsineet peräkkäiset vierastappiot Jarolle ja RoPSille.
 
-Vaikka Ilves on nyt hävinnyt pari peliä peräkkäin, ei ottelusta ole missään nimessä luvassa helppoa. He ovat osoittaneet olevansa erittäin vaarallisia kotonaan ja ovat olleet Tampereella ihan eri joukkue, kuin vieraissa, Schüller miettii.
 
Klubin otteet ovat olleet nousujohteisia. Ennen perjantain ottelua alla on kaksi vakuuttavaa kotivoittoa. Ensin kaatui SJK hyvän esityksen päätteeksi 3-1 ja edellisessä ottelussa HJK kukisti maanantaina Jaron 4-0.
 
-Odotan, että me tulemme pitämään palloa enemmän kuin Ilves. Jos pääsemme samalle tasolle kuin SJK:ta ja Jaroa vastaan toisilla puoliajoilla, olemme vahvoilla. Ilvestä vastaan täytyy saada myös peli toimimaan heti alusta saakka. Otteluiden aluissa on ollut vaikeuksia saada peli toimimaan, siinä on jokaisella pelaajalla iso henkilökohtainen vastuu, että heittäytyy heti alusta asti peliin mukaan, Schüller jatkaa.
 
Ottelu pelataan perinteikkäällä Tammelan stadionilla. Klubi on treenannut tämän viikon Bolliksen nurmella ja totuttautunut perjantainakin alustana olevaan luonnonnurmeen pienen tauon jälkeen. Edellisen kerran Klubi on pelannut luonnonnurmella vajaa kolme viikkoa sitten Lahdessa. Rasmus Schüller ilahtuu kuullessaan Tampereelle matkaavasta runsaasta kannustusjoukosta.

-Tammela on perinteikäs suomalainen futisstadion, sinne lähdetään hyvillä mielin. Hienoa, että meidän kannattajia on tulossa paljon paikalle, heistä on meille aina suuri apu. Toivottavasti myös tamperelaiset löytävät paikalle, Schüller päättää.

HJK:n riveistä ovat poissa perjantain ottelusta pitkäaikaispotilas Nikolai Alhon lisäksi alaraajavammasta kärsivä Formose Mendy. Jaro-ottelussa jalkaansa kolhineen Veli Lammen pelaaminen selviää ottelupäivän aamuna.

 
Ilves-HJK perjantaina 26.6. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä IS Extran palvelussa.