Otteluennakko: Kauden viimeiseen vierasotteluun TurkuunKuntopuntari
 
HJK V V V V V
FC Inter V T H V H
Ottelut Veikkausliigassa
Voitot 30
Tasapelit 16
Tappiot 7
Yhteensä 53
Tehdyt maalit
HJK 94
FC Inter 47
Yhteensä 141
Edellinen ottelu
2.7.2017 FC Inter – HJK 1-1
ISTV
Ruutu

Klubin vire on vain yltynyt syksyn edetessä. Edellisessä ottelussaan HJK kaatoi mitalisijoista kamppailevan FC Lahden numeroin 3-0. Töölön maanantai-illassa maalinteossa onnistuivat Akseli Pelvas sekä kahdesti osunut Ousman Jallow.

Voitto oli HJK:lle jo yhdeksäs peräkkäinen. Voittoputken väliin mahtuu myös SJK:n kukistaminen Suomen Cupin loppuottelussa. Klubin vire on tosin kestänyt jo pitkään, sillä joukkue on jäänyt edellisestä 25 Veikkausliigan ottelustaan vain kertaalleen ilman pisteitä.

Huiman vireen myötä HJK:n asema sarjataulukon kärkipaikalla on vankistunut entisestään. Ennen kahta viimeistä kierrosta eroa toisena olevaan KuPS:iin on peräti 23 pistettä. Klubilla onkin mahdollisuudet saada Veikkausliigan toiseksi korkein pistemäärä seitsemään edelliseen kauteen, kun Veikkausliigassa on pelattu 33 kierrosta. Nyt joukkue on tasoissa HJK:n vuoden 2013 pistemäärän kanssa. Edellä on ainoastaan kausi 2011, kun Klubi keräsi peräti 81 pistettä.

Mielenkiintoa riittää myös HJK:n nollaputken suhteen. Klubi on pitänyt maalinsa puhtaana Veikkausliigassa nyt 394 minuuttia putkeen. Mikäli mukaan lasketaan Suomen Cupin loppuottelu, niin nollaputki on peräti yli 480 minuutin mittainen.

HJK on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista eikä lasaretista ole näillä näkymin tulossa apuja Turkuun, joten sivussa ovat Mosa, Roni Peiponen, Ville Jalasto sekä Hannu Patronen. Lisäksi Klubi 04 pelaa lauantaina ratkaisevan karsintaottelun Viikinkejä vastaan, mikä verottaa hieman myös HJK:n kokoonpanoa.

FC Interin värikäs kausi

Turkulaiset lähtivät kauteen kovin odotuksin. FC Inter joutui karsimaan sarjapaikastaan viime syksynä, joten joukkueeseen tehtiin keväällä nimekkäitä hankintoja, kun muun muassa Timo Furuholm, Julian Faubert sekä Alan Henrique liittyivät sinimustien riveihin.

Kauden alku ei ollut Turussa varsinaista paraatimarssia, sillä ensimmäisestä 15 ottelustaan joukkue voitti vain viisi. Inter vahvistikin rivejään kesällä, kun Mika Ojala palasi joukkueeseen pitkällä sopimuksella.

Kesä olikin myrskyisää aikaa Interissä ja lopulta Shefki Kuqi sai lähtöpassit päävalmentajan paikalta elokuun alussa. Valmennusvastuun otti Kuqin kakkosvalmentajana toiminut Fabrizio Piccareta.

Interin kausi ei ole kuitenkaan lähtenyt liitoon loppukesästäkään. Joukkue on pelannut Piccaretan alaisuudessa 12 ottelua, joista on irronnut yhteensä 14 pistettä. Sinimustat ovat sarjataulukon kahdeksannella sijalla, mutta loppukauden suhteen panoksia ei juurikaan enää ole. Sarjapaikka on jo varmistunut, mutta europeleihin oikeuttavat sijat ovat karanneet liian kauaksi.

Kolme pointtia ottelusta

Inter ollut haastava vastustaja

Inter on toistaiseksi ainoa joukkue, jota HJK ei ole kuluvalla kaudella voittanut. Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista päättyivät pistejakoihin maalein 1-1. Molemmissa kamppailuissa turkulaiset nousivat tasoihin ottelun loppupuoliskolla. Inter on muutenkin ollut Klubille äärimmäisen haastava vastustaja Veikkausliigassa. Kymmenen edellisen Veikkausliigassa pelattujen otteluiden voitot ovat tasan 3-3, kun taas pistejakoon on päädytty neljästi.

Jatkuuko huima voittoputki?

HJK lähtee Turkuun siis peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa. Klubin ennätykseen joukkueella ei kuitenkaan ole enää saumoja, sillä pelit loppuvat kesken. HJK voitti nimittäin peräti 12 ottelua putkeen vuonna 2002. Seurahistorian toiseksi parasta lukemaa sivuavaan tulokseen on kuitenkin vielä mahdollisuudet. HJK:lla on jäljellä vielä kaksi ottelua, joten voittoputki voi venähtää vielä 11 otteluun, kuten vuonna 1999. 2010-luvun paras putki tuli vuonna 2011, kun Klubi kuittasi voitot kymmenestä peräkkäisestä pelistä.

Taistelu maalikuninkuudesta kiihtyy

Veikkausliigaa on jäljellä kaksi kierrosta ja maalipörssin voiton suhteen on vielä kaikki auki. Tällä hetkellä kärkisijalla ovat IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkka sekä Ilveksen Tuco, joilla on kasassa 15 täysosumaa. Kolmannella sijalla on HJK:n Filip Valenčič, joka on osunut 14 kertaa. Slovenialaisen maaleista kahdeksan syntyi alkukaudella PS Kemissä, kun taas Klubin paidassa mies on osunut kuudesti. Heti Valenčičin vanavedessä on lisää sinivalkoista väriä, kun Akseli Pelvas on maalitilaston neljännellä sijalla 13 täysosuman myötä. Pelvas on tehnyt äärimmäisen tasaista työtä kesäkuun puolivälin jälkeen. 28-vuotias hyökkääjä on pelannut 18 ottelua, joissa on hän on tehnyt 11 maalia kymmenessä eri pelissä. Maalipörssin kärkisijat Klubin osalta täydentää kuudentena oleva Alfredo Morelos, vaikka kolumbialainen pelasi vain 12 ottelua ennen siirtymistään Skotlantiin.

Seuraa heitä

Ousman Jallow, HJK

Ousman Jallowin kausi ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, sillä toisinaan peliaika on ollut tiukassa. Gambialainen onkin kellottanut kuluvalla kaudella Veikkausliigassa vain viidessä ottelussa yli 45 minuuttia peliaikaa. Myös kauden ensimmäinen täysosuma antoi odotuttaa itseään pitkään. Hanat aukesivat kuitenkin ryminällä syyskuun lopussa PS Kemiä vastaan, kun Jallow viimeisteli kaksi täysosumaa. Sama laulu jatkui edellisessä ottelussa FC Lahtea vastaan, kun hyökkääjä osui jälleen kahdesti. Näin ollen Jallow on tehnyt viimeisen 85 pelaamansa minuutin aikana peräti neljä täysosumaa. Tämä oikeuttaa jaettuun viidenteen sijaan Klubin sisäisessä maalipörssissä.

Benjamin Källman, FC Inter

Benjamin Källman on ollut Interin parhaimmistoa kuluvalla kaudella ja 19-vuotias hyökkääjä on lunastanut paikkansa Veikkausliigasta ennakkoluulottomilla otteillaan. Källman on viimeistellyt yhdeksän osumaa, millä irtoaa turkulaisten sisäisen maalipörssin kärkisija. Lukeman arvoa korostaa se, että Källman on pelannut vain reilut 1600 minuuttia. Esimerkiksi Interin peliaikatilastoa johtavalle Ari Nymanille minuutteja on kertynyt vastaavasti hieman vajaa 2500. Nuorten maajoukkueiden vakiokalustoon kuuluvan Källmanin ruuti on ollut erityisen kuvaa kauden lopussa, sillä viimeisessä yhdeksässä ottelussa osumia on syntynyt neljä.

FC Inter – HJK

Pe 20.10.2017 klo 18.30
Veritas Stadion, Turku

Katso ottelu suorana lähetyksenä: ISTV ja Ruutu+

 

HJK:n seuraava kotiottelu: HJK vs RoPS la 28.10. klo 14.00