Otteluennakko: Klubi 04-FC Futura 21.9.

Klubi 04 pelaa maanantaina Kakkosen itäisen lohkon voittotaistelun kannalta hyvin tärkeän ottelun. Lohkoa kahdella pisteellä johtavilla helsinkiläisillä on hyvä mahdollisuus kasvattaa johtonsa viiteen pisteeseen, kun jäljellä on maanantai-illan FC Futura-ottelun jälkeen vain kaksi kierrosta.

Lohkon voittaja jatkaa nousukarsintaan, jossa panoksena on paikka Ykköseen. Nousukarsinnassa vastaan tulee yksi Kakkosen neljän lohkon voittajista. Nousukarsinnasta ei ole kuitenkaan vielä ajankohtaista puhua, sillä ensin pitää selvittää jäljellä olevat ottelut kunnialla. Maanantaina vastassa on porvoolainen Futura, jolle 04 on hävinnyt tällä kaudella molemmat ottelunsa.

Revanssia lähdetään hakemaan mielenkiintoisista asetelmista. Porvoolaisten pelityyli on muuttunut kauden aikana selvästi, kun päävalmentaja vaihtui kesken kauden. 04 on puolestaan kolmen ottelun voitottomassa putkessa, jonka aikana haastajat ovat päässet sarjataulukossa iskuetäisyydelle.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat heinäkuun loppupuoliskolla Porvoossa. Tuolloin ottelua isännöinyt Futura oli 1-0 vahvempi. Samoin lukemin porvoolaiset hakivat pisteet myös Helsingistä toukokuun lopussa Sonera Stadiumilla pelatusta ottelusta. 04:lla onkin maanantaina oiva revanssin paikka.

-Futura on ollut meille vaikea vastustaja. Heillä on kovaa töitä tekevä, fyysinen ryhmä kasassa, tuumaa Klubi 04:n päävalmentaja Toni Koskela.

Sarjataulukon tilanne on valmennusjohdolla hyvin tiedossa ja ottelun tärkeys tiedostetaan.

-Totta kai tämä on meille astetta normaalia tärkeämpi ottelu. Loppukaudella onnistuessamme meillä on mahdollisuus pelata itsellemme hieno syksy, sitä ei ihan joka kausi tapahdu. Futuraa vastaan olemme kuitenkin valmistautuneet kuten kaikkiin peleihin ja ajatus ei saa karata missään vaiheessa oleellisesta, Koskela jatkaa.

– Meillä on alla tuloksellisesti hieman heikompi jakso ja nyt tavoitteena on pelata pitkästä aikaa ehjä 90 minuuttinen ja tehdä puolustussuuntaan niitä asioita, joiden takia lohkoa tällä hetkellä johdamme. Maaleja emme ole onnistuneet tekemään tarpeeksi paljon, vaikka paikkoja olemme luoneet jokaisessa ottelussa riittävän määrän. Loppukauden peleissä pitää saada myös viimeistely uudelle tasolle, Koskela painottaa.

Klubi 04:n riveistä jäävät maanantain Futura-ottelussa pois HJK-RoPS –ottelussa loukkaantunut Aapo Halme, sekä ottelussa pelanneet Lucas Lingman ja Joachim Böckerman. Lisäksi poissa ovat nilkkamurtumaa paranteleva Lassi Järvenpää, jalkapöydän murtumasta kärsivä Otto Pitkänen ja polvivaivainen maalivahti Matias Sauramaa.

-Hienoa, että nuoret pelaajat ovat saaneet mahdollisuuksia liigajoukkueessa. Sitä kautta 04:ssa saa joku vähän vähemmän kentällä käynyt mahdollisuuden tuoda joukkueelle oman, hyvän panoksensa.

Klubi 04-FC Futura maanantaina 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelun pääsylipputulot lahjoitetaan Aulis Rytkönen –rahastoon tukemaan vähävaraisten nuorten harrastustoimintaa. Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä HJK TV:stä viiden euron hintaan.