Otteluennakko: Klubi 04-FC Futura 27.5.

Klubi 04 pelaa keskiviikkona kauden kuudennen ottelunsa Kakkosen itäisessä lohkossa. Lohkonsa kakkosena oleva 04 kohtaa lohkon kolmantena majailevan porvoolaisen FC Futuran. Klubi 04 kausi on alkanut hyvin ja helsinkiläisjoukkue on toistaiseksi ilman tappioita. Kauden avauspelissä tuli tasapeli ja neljässä seuraavassa 04 on pelannut voitokkaasti. Hyvin hallussa olevasta pelistä kertoo myös voitto-otteluiden maaliero 10-0.

FC Futuran kausi on ollut toistaiseksi vaihteleva. Kuudesta pelistä kasassa on yhdeksän pistettä, kun porvoolaiset ovat poistuneet kentältä kolme kertaa voittajina ja kolme kertaa tappio niskassaan. Porvoolaisten maalinteko on toiminut hyvin, joukkue onkin itäisen lohkon eniten maaleja tehnyt joukkue 13 osumallaan.

Sonera Stadiumilla Klubi 04 on esittänyt ajoittain erittäin hyvää jalkapalloa. 04:n nuoret pelaajat ovat olleet kotikentällään suorastaan pitelemättömiä ja etenkin edellisessä ottelussa FC Viikinkejä vastaan 04 dominoi ottelua selvästi ja ottelutapahtumiin nähden loppunumerot 3-0 imartelivat enemmän Viikinkejä, kuin Klubi 04:sta.

Paljon maaleja alkukaudesta iskeneen FC Futuran kanssa ei odotettavissa ole yhtä helppoa ottelua.

-Futura tulee tänne hyvässä vireessä ja ovat varmasti vaarallinen vastustaja. Heillä on laadukas joukkue, jossa on muutama hyvä, kokenut pelaaja ja paljon lupaavia nuoria. He ovat tehneet alkukaudesta paljon maaleja ja se kyllä kertoo heidän vaarallisuudesta, miettii Klubi 04:n päävalmentaja Toni Koskela ennen keskiviikon ottelua.

-Meidän pitää jatkaa oikeiden asioiden tekemistä ja parantaa vielä pelaamisemme laatua. Pieni ero aiempaan on se, että tämän ottelun pelaamme lyhyemmällä palautusajalla. Siinä on nuorille pelaajille tietty opin paikka, että miten valmistat itsesi henkisesti ja fyysisesti ollaksesi pelipäivänä taas parhaimmillaan, Koskela jatkaa.

04:n puolustus on toiminut koko alkukauden hyvin. Edellinen helsinkiläisten taakse tehty maali on sarjan avausottelussa Kultsua vastaan ottelun ensimmäisellä puoliajalla syntynyt maali. Sen jälkeen oma maali on pysynyt puhtaana jo reilut yhdeksän puoliaikaa putkeen. Maalivahdit ovat ottaneet nollapelejä tasaisesti, Tomi Mikkelsson ja Matias Sauramaa ovat jakaneet vastuuta alkukaudella maalinsuulla hyvin tasaisesti.

-Meille on ollut vaikeaa tehdä maaleja ja se antaa aina hyvät lähtökohdat pelaamiseen. Saman pitää jatkua jokaisessa pelissä, Koskela painottaa.

Oman maalinteon kanssa on ollut välillä hieman ongelmia. Vaikka maaleja on syntynyt yhteensä jo 11 kappaletta, ei Koskela ole täysin tyytyväinen joukkueensa hyökkäyspelaamiseen.

-Useissa tämän kauden pelissämme olemme tuhlanneet paljon paikkoja. Lisäksi monessa pelissä emme ole päässeet luomaan tarpeeksi paljoa maalintekotilanteita, ainakaan hallintaamme nähden. Viikinkejä vastaan olimme tehokkaita ensimmäisen puoliajan, mutta toisella tuhlasimme taas paikkoja aivan liikaa, Koskela manaa.

Klubi 04:n riveistä puuttuvat keskiviikon ottelusta jo edellisestä ottelusta sivussa olleet Aapo Halme ja Fidel Hayes. Lisäksi Matias Sauramaa väänsi nilkkaansa Viikingit-ottelussa ja huilaa Futuraa vastaan pelattavan ottelun. Edellisestä ottelusta sivussa ollut Joachim Böckerman palaa Klubi 04:n kokoonpanoon. HJK:n edustusjoukkueen mukana alkuvuoden ollut vasen laitapuolustaja Alex Lehtinen on keskiviikkona  mukana 04:n kokoonpanossa.

Klubi 04-FC Futura keskiviikkona 27.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Portit aukeavat tunti ennen ottelun alkua, liput portilta kympillä, tervetuloa!