Otteluennakko: Klubi hakee kolmatta perättäistä voittoa Cupissa

Helmikuun ensimmäisenä lauantaina Klubi koki niukan 2-1 tappion Tukholmassa Djurgården IF:n vieraana. Viikko tästä helsinkiläiset tasasivat pisteet Tallinnassa 1-1 tuloksella paikallisen FC Floran kanssa. DIF-ottelussa maalinteossa onnistui Filip Valenčič, Tallinnassa puolestaan Mosa.

Suomen Cupia Klubi puolestaan on ehtinyt pelaamaan kaksi ottelua, joista molemmista hallitseva Cup-mestari nappasi selkeän voiton.

Cup-taival käynnistyi 4-1 voitolla PEPOsta, jota seurasi murskalukemat 8-0 Gnistanin vieraana. Klubi onkin Suomen Cupin D-lohkossa ainoa joukkue ilman pistemenetyksiä. Sarjataulukossa edellä on kuitenkin ottelun enemmän pelannut HIFK.

Erityisesti hyökkäyspeli on ollut Klubilla tehokasta. Maaliero kahden ottelun jälkeen on 12-1 ja eri maalintekijöitä löytyy jo peräti kahdeksan. Gnistanin verkkoon hattutempun iskenyt Eetu Vertainen on kolmella osumallaan toistaiseksi tehokkain pelaaja.

Ensi kaudella Ykköstä pelaava KTP löytyy puolestaan lohkon viidenneltä sijalta. Kotkalaisten saldo kolmesta ottelusta on yksi voitto ja kaksi tappiota. Tappiot tulivat Hongalle ja HIFK:lle, voitto sen sijaan irtosi Gnistanin kustannuksella. KTP:n maaliero on vain 3-4, joten kotkalaisten ottelut ovat olleet huomattavasti vähämaalisimpia kuin Klubilla tähän mennessä. Aleksi Pahkasalo on ollut KTP:n tehokkain pelaaja Cupissa kahdella maalillaan.

Viime kaudella KTP voitti Kakkosen A-lohkon, jättäen taakseen muun muassa Klubi 04:n. Nousukarsinnoissa AC Kajaani oli kuitenkin etevämpi 6-3 yhteistuloksella. Lopulta tammikuussa kotkalaisilla oli aihetta juhlaan, kun Palloliiton lisenssikomitea päätti täydennysmenetelmän myötä nostaa KTP:n Ykköseen.

Joukkueet kohtasivat melko tarkalleen vuosi sitten, silloinkin Suomen Cupin merkeissä. Tuolloin Telia 5G Areenalla pelatussa ottelussa isäntäjoukkue HJK oli parempi selvin 4-0 lukemin. Maalinteossa tuolloin kunnostautuivat Atom, Lassi Lappalainen, Alfredo Morelos ja Sebastian Dahlström.

Lauantaina HJK saa jalkeille liki parhaan mahdollisen kokoonpanon. Ennakkoon sivussa ovat ainoastaan maalivahti Markus Uusitalo, sekä puolustajat Hannu Patronen ja Juha Pirinen.

Tule lauantaina paikan päälle katsomaan jatkaako Klubi murskaavaa menoa Cupissa! Ottelu alkaa Talin hallissa kello 14:00.

Liput ennakkoon Tiketistä »