Otteluennakko: Neljättä voittoa metsästämään KuPSin kustannuksella

HJK jatkoi voittojen tiellä keskiviikkona, kun joukkue haki täyden pistepotin Seinäjoelta lukemin 1-0. Ottelun voittomaalista vastasi avauspuoliajalla osunut João Klauss. Klubi on esiintynyt SJK:ta vastaan erittäin vahvasti keskinäisissä kohtaamisissa, sillä HJK:n maali on pysynyt seinäjokelaisia vastaan puhtaana peräti 586 minuuttia putkeen.

Puolustaminen on sujunut Klubilta mainiosti muutenkin. Ilveksen Tuure Siira onnistui maalinteossa kymmenen minuutin pelin jälkeen, mutta tämän jälkeen HJK:n maali on pysynyt puhtaana. Klubi on vastaavasti maalannut viidesti, kun Klauss sekä Filip Valenčič ovat osuneet kahdesti ja Riku Riski kertaalleen.

Veikkausliigan alkukauden otteluohjelma on erittäin kiivas ja lauantain ottelu onkin HJK:lle peräti kolmas viikon sisään. Valmennus on huomioinut tämän ja kokoonpano on elänyt edellisissä otteluissa paljon. Vain Markus Uusitalo, Faith Friday Obilor sekä Sebastian Dahlström ovat urakoineet kolmessa ottelussa täydet minuutit.

HJK on aloittanut kauden tuloksellisesti poikkeuksellisen hyvin, sillä Klubi on usein kärsinyt pistemenetyksiä ensimmäisten kierrosten aikana. Kuluva kausi on HJK:n ensimmäinen sitten kauden 1993, kun joukkue on raapinut kolmesta ensimmäisestä ottelustaan täydet pisteet. Peräti 11 kaudella tuloksena on ollut seitsemän pistettä eli kaksi voittoa ja tasapeli, mutta kolmea ensimmäistä otteluaan Veikkausliigassa Klubi ei ollut voittanut tällä vuosituhannella. Heikoin kauden aloitus oli vuonna 2002, jolloin kolmesta ottelusta kertyi vain kolme pistettä. Vaisusta startista huolimatta kausi päättyi lopulta Klubin mestaruuteen.

HJK ja KuPS kohtasivat viime kaudella Veikkausliigassa kolme kertaa. Klubi kuittasi paremmuuden jokaisesta kohtaamisesta yhteensä maalierolla 5-0. Akseli Pelvas oli erityisen terävänä kuopiolaisia vastaan viimeisteltyään kamppailuissa yhteensä kolme täysosumaa. Joukkueet kohtasivat myös kuluvan vuoden Suomen Cupissa, jossa Klubi oli parempi lukemin 2-0. Maalinteko helsinkiläisiä vastaan on ollut KuPSille erityisen haastavaa, sillä HJK on jättänyt kuopiolaiset nollille viidessä edellisessä kohtaamisessa.

Nimivahva KuPS

KuPSin ensimmäinen kausi Jani Honkavaaran kanssa oli erinomainen, sillä kuopiolaiset palasivat mitaleille seitsemän vuoden tauon jälkeen. Varsinkin syksy oli KuPS:lta vahva, mutta joukkue jäi silti 20 pistettä mestaruuden voittaneesta HJK:sta.

Tulevaa kesää on odotettu Kuopiossa innolla. Savossa päästään pelaamaan europelejä, minkä lisäksi KuPS on vahvistanut rivejään mielenkiintoisilla hankinnoilla talven aikana. Varsinkin ulkomailta on saapunut Savoon nippu laadukkaita pelureita, mutta ovi on käynyt myös toiseen suuntaan. Lähtijöiden joukossa on muun muassa kahdella edellisellä kaudella yhteensä 23 maalia kuopiolaisille viimeistellyt Gbolahan Salami.

KuPS:n takalinjat kokivat kolauksen, kun viime kaudella kenttäpelaajista isoimmat minuutit tahkonnut Nikko Boxall siirtyi Tanskaan ja joukkueen kapteenina toiminut Sebastian Sorsa päätti komean pelaajauransa. KuPS on paikannut isoja aukkoja HJK:n kannattajillekin tutulla Lum Rexhepillä sekä Kolumbian pääsarjassa yli 100 ottelua pelanneella Luis Carlos Murillolla. Hyökkäyspään mielenkiintoisimpia nimiä ovat viime kaudella Veikkausliigassa läpimurtonsa PS Kemissä tehnyt Rasmus Karjalainen sekä viiden eri maan pääsarjassa verkkoja heiluttanut Deivydas Matulevicius.

KuPS jysäytti kuitenkin todellisen pommin viime viikon alussa, kun seura julkaisi Abdalla El Saidin kesään asti ulottuvan lainasopimuksen. Abdalla kuului egpytiläisen suurseuran Al Ahlyn tähtipelaajiin ja keskikenttämies on myös Egyptin maajoukkueen runkopelaaja. Monipuolinen peluri viimeisteli kuluvalla kaudella Egyptin pääsarjassa 21 ottelussa kymmenen osumaa sekä antoi 11 maaliin johtanutta syöttöä ennen siirtymistään Savoon. 32-vuotias Abdalla pelasi MM-karsinnoissa yhtä vaille jokaisessa Egyptin ottelussa ja hänen on tarkoitus osallistua kesällä järjestettäviin MM-kisoihin.

Nimekkäät hankinnat ovat nostaneet odotuksia Kuopiossa. KuPS esiintyikin Suomen Cupissa erinomaisesti: joukkue vei nimiinsä A-lohkon kärkisijan, kun viiden ottelun saldona oli yhtä monta voittoa maalierolla 22-6.

Viimeisen alkulohkokamppailun jälkeen kurssi on kuitenkin ollut synkempi. KuPS:n tie Cupissa tuli päätökseen puolivälierissä, kun HJK kuittasi jatkopaikan maalein 2-0. Kamppailu oli viihdyttävä ja myös kuopiolaisilla oli mainioita maalipaikkoja, mutta Riku Riski ja João Klauss vastasivat ottelun ainoista maaleista. KuPS on vahvistanut kamppailun jälkeen rivejään El Saidilla.

Veikkausliiga on niin ikään alkanut kuopiolaisilta vaisusti. Sarjan avauksessa joukkue tasasi pisteet FC Hongan kanssa lukemin 1-1, mutta tämän jälkeen savolaiset ovat hävinneet sekä Ilvekselle että RoPSille. Varsinkin maalinteko on tökkinyt. KuPS teki viime kaudella 51 maalia, mikä oli sarjan kolmanneksi isoin lukema. Kuluvalla kaudella täysosumia on syntynyt vain kaksi, kun Saku Savolainen sekä Rasmus Karjalainen ovat onnistuneet maalinteossa. Myös Ruben Gabrielin puuttuminen kokoonpanosta on näkynyt kuopiolaisten otteissa, sillä nigerialaisen rooli keskikentän pohjalla on todella merkittävä.

HJK:n asetelmat

Klubin terveystilanne on edelleen erinomainen – kaikki pelaajat ovat valmennuksen käytettävissä. HJK on kovan otteluruuhkan keskellä keskittynyt Seinäjoen matkan jälkeen palauttaviin harjoituksiin sekä valmistautunut seuraavaan otteluun. Tuoreitakin jalkoja löytyy kentälle, sillä laaja pelaajarinki mahdollistaa pelaajien kierrätyksen.

HJK vs KuPS
La 21.4. klo 16.00
Telia 5G Areena
Liput otteluun Tiketistä »
Ottelun tarjoaa Ruutu »