Otteluennakko: PK-35 Vantaa-HJK 13.2.

HJK iskee lauantaina yhteen sarjanousija PK-35:n kanssa Vantaan Myyrmäki-hallissa. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun viidestä pisteestä. Kumpikin on pelannut kolme ottelua, joista saldoina on yksi voitto ja kaksi tasapeliä. ”Punamustat” ovat toistaiseksi Klubin edellä paremman maalieronsa turvin.

Viime kaudella HJK ja PK-35 kohtasivat kertaalleen. Suomen cupin neljännesvälierissä vastakkain arvotut seurat tarjosivat katsojille viihdettä koko rahan edestä, kun ottelu venyi aina jatkoajalle saakka. Lopulta Klubi oli vahvempi 1-2 ja päätti ”punamustien” cup-taipaleen.

Tällä kaudella kohtaamisia on tiedossa enemmän, kun vantaalaiset nousivat viime kauden päätteeksi Liigakarsinnan kautta Veikkausliigaan.

-Totta kai Stadin derbyn tyyliset pelit, joissa yleisö on täynnä ja fanit pitää koko ajan kovaa meteliä yllä ovat hienoja. Pelaajana toivoo, että jokaisessa pelissä olisi mahdollisimman paljon yleisöä. Henkilökohtaisesti jokainen peli sytyttää kyllä pelaamaan, oli sitten vastassa kuka tahansa, kertoo HJK:n laitahyökkääjä Nikolai Alho.

Viime kaudella loukkaantumisten vuoksi vain kauden kahdessa viimeisessä ottelussa pelannut Alho tähyää takaisin 90 minuutin pelikuntoon pelaamisen kautta.

-Tosi siistiä on ollut päästä taas pelaamaan. Loukkaantuneena olo on aina tosi raskasta, kun pitää katsoa vierestä kun muut pelaa. Vielä ei olla ihan 90 minuutin kunnossa, mutta pelaamalla se pelikunto paranee. Toivottavasti tulee lisää minuutteja koko ajan, Alho sanoo.

Kun Veikkausliigakauden alkuun on aikaa enää alle kaksi kuukautta, pitää Alho kaikkia otteluita tärkeinä joukkueen pelaamisen ja pelivireen kannalta.

-Tässä vaiheessa kautta tärkeintä on saada oma peli uomiinsa. Tämä on valmistautumista kesään ja Veikkausliigaan. Valmennus poimii peleistä asioita, joita sitten treenataan enemmän huolella. Vaikka tämä hallikausi on vähän synkkä niin tykkään siitä että pääsee treenaamaan kunnolla, Alho jatkaa.

Lauantain ottelun jälkeen Klubilla on Liigacupissa jäljellä vielä yksi ottelu. Ensi torstaina HJK matkustaa Turkuun, jossa vastassa on FC Inter. Liigacupin alkulohkojen voittajat kohtaavat maaliskuussa kilpailun finaalissa. Kimurantissa B-lohkossa lohkovoittoon on vielä mahdollisuudet useammalla seuralla ja lohkovoiton kannalta lauantain ottelu onkin tärkeä molemmille joukkueille.

PK-35 Vantaa-HJK lauantaina 13.2. kello 15.00 Vantaan Myyrmäki-hallissa. Ottelusta liveseuranta HJK:n virallisella twitter-tilillä.