Otteluennakko: PK-35 Vantaa-HJK 15.4.

Klubille Vantaalla pelattava ottelu on ensimmäinen tämän vuoden Suomen cupissa, kun taas keskiviikon vastustaja on ehtinyt raivaamaan tieltään jo kolme joukkuetta. Matkalla kuudennelle kierrokselle vantaalaiset ovat kaataneet PPJ:n, KäPan ja FC Viikingit/2:n.

Viime kaudella PK-35 jäi tiukan taistelun päätteeksi Ykkösessä kuudenneksi, vaikka matkaa sarjan voittaneeseen HIFK:hon jäi vain neljä pistettä. Tälle kaudelle joukkue on saanut hyviä vahvistuksia, kun vantaalaisten vahvuuteen on liittynnyt useita kovia nimiä viime kaudella Veikkausliigaa pelanneesta FC Hongasta. Viime vuoden Veikkausliigassa loppukaudella tuhoisaa jälkeä tehnyt espanjalaiskolmikko Pablo Couñago, Carlos Portela ja Yerai Vilaboa liittyivät Shefki Kuqin valmentamaan vantaalaisjoukkueeseen hiljattain. Kuqin valmennettavat tavoittelevatkin tällä kaudella vahvalla joukkueellaan nousua Veikkausliigaan.

-PK-35:llä on hyvä ja vaarallinen joukkue, josta monella pelaajalla on kokemusta Veikkausliigasta, heillä on hyvä kokonaisuus kasassa. Meiltä vaaditaan tässä ottelussa hyvää valmistautumista ja pääsyä omalle tasolle. Asenteen täytyy olla kunnossa alusta asti, sillä näissä kerrasta poikki -otteluissa on aina kaikki mahdollista, painottaa HJK:n päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuo.

-Vantaalla on viime kauden FC Hongasta tuttu valmentajakaksikko, Shefki Kuqi ja Jose Riveiro. He tuntevat meidän pelitavan varmasti paremmin kuin me heidän, sillä meillä kausi on jo ehtinyt alkaa. Odotan että he ovat jatkaneet hyvää siitä, mihin Hongassa viime kaudella jäivät. Loppukaudesta heidän joukkue esitti hyvää ja organisoitua pelaamista ja sellaista odotan näkeväni PK-35:ltä keskiviikon ottelussakin, ”Bana” jatkaa.

Vielä viime kaudella PK-35:n riveissä torjunut ja täksi kaudeksi Klubiin siirtynyt maalivahti Matias Sauramaa kehuu Myyrmäen Stadionin olosuhteita ja odottaa keskiviikkoisesta kamppailusta kiihkeää.

-Hyvät puitteet siellä on pelata, hyvä kenttä ja hieno stadion. PK-35 tulee varmasti kovalla draivilla päälle, kun altavastaajina otteluun lähtevät. Kukaan ei vantaalaisilta odota tästä ottelusta voittoa, joten he pääsevät lähtemään aika ihanteellisesta, paineettomasta tilanteesta tähän peliin, Sauramaa kertoo.

HJK avasi kautensa sunnuntaina kaatamalla Veikkausliigan ensimmäisessä ottelussa RoPSin vieraissa 1-3. Veikkausliigan ensimmäinen kotiottelu pelataan tulevana sunnuntaina, joten Klubin riveissä nähtäneen muutoksia Rovaniemellä pelanneeseen ryhmään verrattuna. RoPSia vastaan sivussa olleiden Markus Heikkisen ja Daniel Örlundin pelikunto on arvoitus ja ratkeaa pelipäivänä, joten Klubin varmat poissaolijat ovat loukkaantumisista kärsivät Demba Savage, Nikolai Alho ja Roni Peiponen.

-Meillä on hyvä tähän otteluun hyvä ryhmä kasassa ja kentälle lähdetään antamaan kaikkemme ja tuomaan jatkopaikka kotiin, ”Bana” tähdentää.
PK-35 Vantaa-HJK keskiviikkona 15.4. kello 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput HJK-faneille varattuun B1v-katsomoon voi ostaa täältä. Jos et pääse paikan päälle kannustamaan Klubia, voit katsoa ottelun suorana lähetyksenä HJK TV:stä 7 euron hintaan alkaen kello 18.20.