Otteluennakko: RoPS-HJK 10.7.

Sarjaa johtava Klubi tarvitsee ottelusta kipeästi pisteitä, sillä kakkosena niskaan hönkivä RoPS on sarjataulukossa vain neljä pistettä HJK:ta perässä, ja vielä kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Rovaniemeläisille lisää virtaa antaa varmasti myös uuden katsomon vihkiminen. HJK-ottelu on Rovaniemen keskuskentän uuden katsomon avausottelu ja Rovaniemellä odotetaan kärkikamppailuun täyttä tupaa.
 
-Hienoa että yleisö löytää katsomoihin katsomaan Veikkausliigaotteluita. Pelaajat saavat aina lisää virtaa kun yleisö on täynnä ja tunnelma korkealla, täyden tuvan edessä näitä otteluita kuuluukin pelata, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoo.
 
Sarjajohtaja Klubin otteet eivät ole viime aikoina tyydyttäneet, kun kolmessa viimeisessä ottelussa ollaan jääty ilman voittoa ja pisteitä on kertynyt vain kaksi. Helppo ottelu ei todellakaan ole luvassa myöskään perjantaina, kun Klubia isännöi Veikkausliigassa todella vahvaa alkukesää pelaava RoPS.
 
Klubin ennakkolähtökohtia ei paranna nekään seikat, että maanantaisesta Stadin derbystä on aikaa vain neljä päivää ja kauden toistaiseksi tärkein ottelu pelataan jo ensi viikon tiistaina Latviassa FK Ventspilsiä vastaan.
 
-Tärkeää on löytää taas paras mahdollinen kokoonpano tässä kolmen ottelun ruuhkan keskellä. Vastustajamme on todella kova, RoPS on pelannut hienon kesän ja ollut erittäin vaikea voitettava. He ovat vaarallisimmillaan hyökkäyspäässä ja erikoistilanteissa ja meidän pitää parantaa taas edellisistä otteluistamme ottaaksemme Rovaniemeltä kolme pistettä, miettii Lehkosuo.
 
RoPS ja Klubi ovat kohdanneet tämän vuoden puolella jo peräti neljä kertaa. Liigacupissa Klubi oli Oulussa pelatussa vierasottelussa 0-2 parempi ja Talissa pelattiin tasan. Liigacupin finaalissa päästiin ulkokentille, Klubi nappasi pystin itselleen kaatamalla rovaniemeläiset perjantain ottelunkin näyttämönä toimivalla keskuskentällä, jälleen 0-2.  Viikkoa myöhemmin joukkueet kohtasivat taas Rovaniemellä, Veikkausliigakauden avauksen Klubi vei nimiinsä 1-3, kun Tapio Heikkilä, Erfan Zeneli ja Atom onnistuivat maalinteossa.
 
Rovaniemeläiset ovat hävinneet Veikkausliigassa edellisen kerran toukokuun puolella, kun se kärsi niukan 1-0 tappion IFK Mariehamnille. Ahvenanmaalla kärsityn tappion jälkeen hienoon nousuun lähtenyt rovaniemeläisjoukkue on pelannut jo kahdeksan tappiotonta ottelua putkeen, voittaen näistä viisi. Kovan kesänaloituksensa myötä pohjoisen ykkösjoukkue on noussut sarjataulukossa Klubin kovimmaksi uhkaajaksi neljän pisteen päähän helsinkiläisistä.
 
-Jokainen tiedostaa tämän ottelun tärkeyden. Kausi on hieman yli puolivälissä ja vaikka vielä monta peliä onkin jäljellä, niin näissä otteluissa pedataan asetelmia loppukaudeksi. Kaikkien pelaajien fokus on oltava sataprosenttisesti RoPS-pelissä, muuten meille on tiedossa todella vaikea ilta, Lehkosuo painottaa.
 
Klubin riveistä on perjantain kärkikamppailussa sivussa Nikolai Alhon ja Formose Mendyn lisäksi myös maanantain Stadin derbyssä kolhun saanut Veli Lampi.

RoPS-HJK perjantaina 10.7. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä IS Extran palvelussa.