Otteluennakko: Visiitti Turkuun europelien välissäKuntopuntari
 
HJK V V V V V
FC Inter H T H V T
Ottelut Veikkausliigassa
Voitot 30
Tasapelit 15
Tappiot 7
Yhteensä 52
Tehdyt maalit
HJK 93
FC Inter 46
Yhteensä 140
Edellinen ottelu
29.4.2017 HJK – FC Inter 1-1
ISTV
Ruutu

HJK:lla on kalavelkoja maksettavanaan joukkueiden kauden aiemmasta kohtaamisesta, kun Inter nousi huhtikuisessa lumisateen sävyttämässä ottelussa lisäajalla tasoihin Timo Furuholmin osumalla. Tämä on seitsemän kotiottelun jälkeen HJK:n ainoa pistemenetys sekä päästetty maali Telia 5G-Areenalla tällä kaudella. Loput kuusi kamppailua Klubi on voittanut yhteismaalein 21-0.

HJK matkaa Turkuun allaan Walesissa kärsitty tappio. Ottelu Connah’s Quay Nomadsia vastaan oli kaukana helsinkiläisten kauden parhaasta. Klubi ei pystynyt murtamaan tiiviisti puolustaneen vastustajan muuria ja hyökkäykset puuroutuivat usein aivan liian aikaisin. Ottelu Interiä vastaan toimii mainiona kenraaliharjoituksena kohti torstaina pelattavaa tärkeää karsintojen toista osaa.

Veikkausliigassa HJK:lla sen sijaan on luistanut erittäin hyvin. Sinivalkoisilla on 15 ottelun jälkeen kasassa 34 pistettä ja eroa toisena majailevaan Vepsuun on kertynyt kahdeksan pinnan verran. Klubin vire on ollut nousujohteinen. Joukkue ei ole hävinnyt edellisestä yhdeksästä ottelusta ainuttakaan.

FC Interin vuoristoratamainen kausi

Interin sesonki on sujunut ailahtelevasti, sillä erinomaista esitystä on monesti seurannut pohjanoteeraus. Turkulaiset majailevat sarjataulukon seitsemännellä sijalla, kun joukkue on kerännyt 14 ottelustaan 19 pistettä. Veikkausliigan keskikasti on kuitenkin äärimmäisen tasainen. Sijat 4-10 ovat vain pisteen sisällä, joten yksikin voitto voi liikuttaa joukkueita sarjataulukossa huomattavasti.

Inter kuuluu JJK:n, HIFK:n ja FC Lahden kanssa siihen joukkoon, joka ei ole pystynyt nappaamaan kahta peräkkäistä voittoa kuluvalla kaudella. Shefki Kuqin valmentamilla joukkueilla on tosin ollut ennenkin haasteita tämän suhteen Veikkausliigassa.

HJK:n haastamiseen turkulaiset lähtevät allaan rökäletappio, kun IFK Mariehamn möyhensi Interin peräti maalein 0-5. Sinimustat ovat voittaneet edellisestä viidestä ottelustaan ainoastaan yhden ja jääneet nollille peräti kolmesti.

Interillä on ollut erityisen suuria haasteita kotikentällään. Turkulaiset voittivat kauden avausottelussaan kotiottelussa RoPS:n maalein 6-2, mutta tämä on joukkueen ainoa täysi pistepotti kotiviheriöltä. Viimeisestä viidestä kotiottelustaan Inter on hävinnyt kaksi sekä pelannut kolmesti tasan. Näissä otteluissa joukkue on viimeistellyt vain kolme maalia, kun taas vastustajat ovat onnistuneet kuudesti.

Turku on ollut HJK:lle haastava paikka vierailla. Klubi on voittanut edellisestä kymmenestä Veikkausliigan vierasottelustaan Interiä vastaan ainoastaan yhden, kun taas turkulaiset ovat päässeet juhlimaan voittoa kolmesti. Tasapeliin on päädytty peräti kuudesti.

Kolme pointtia ottelusta

Kumpi on sisuuntuneempi?

Molemmat joukkueet lähtevät kamppailuun allaan karvaat tappiot. HJK kärsi kirvelevän tappion Walesissa, kun taas Inter joutui kovaan pyöritykseen Maarianhaminassa. Se joukkue. kumpi pystyy kääntämään vaikeudet voimavaraksi, on varmasti vahvoilla voiton suhteen.

HJK:lla ollut haastavaa euro-otteluiden välissä

Klubilla on ollut vieraskentillä haasteita viime kesinä eurokiireiden keskellä. Kotikentällä vastustajat ovat kyllä kaatuneet kovalla prosentilla, mutta vieraissa on ollut haasteellisempaa. Kahden edellisen kauden aikana HJK on pelannut kolme kilpailullista ottelua vieraskentällä karsintojen keskellä. Näistä kaksi päättyi Klubin tappioihin ja yksi tasapeliin. Tasapeli tuli juuri vajaa vuosi sitten Interiä vastaan Göteborgia käytyjen karsintapelien välissä.

Jatkuuko Klubin nollaputki?

HJK:n puolustus on toiminut tällä kaudella erinomaisesti. Klubi on pitänyt kolmessa edellisessä Veikkausliigan ottelussa maalinsa puhtaana ja nollaputki on yhteensä jo 297 minuutin mittainen. Ykkösmaalivahti Thomas Dähnen loukkaantumisen myötä Markus Uusitalo on kantanut torjuntavastuun kolmessa edellisessä ottelussa Veikkausliigassa. 20-vuotias maalivahti on kuitenkin torjunut erinomaisesti ottelusta toiseen ja ottanut monia tärkeitä koppeja.

Seuraa heitä

Demba Savage, HJK

Demba Savagen alkukausi on ollut haasteellinen. Savage palasi Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen helmikuussa Klubiin ja odotukset olivat luonnollisesti katossa Klubin faneja vuosia ihastuttanutta laituria kohtaan. Onnistumiset kiersivät gambialaisen kuitenkin kaukaa aina viime viikon torstaihin saakka, kunnes Savage viimeisteli reilun 500 pelaamansa minuutin jälkeen kauden avausmaalinsa IFK Mariehamnin verkkoon. Jää nähtäväksi, jatkuvatko mainiot otteet myös Turussa.

Macoumba Kandji, FC Inter

Interin riveissä pelaa HJK:n kannattajille erittäin tuttu peluri, kun Mac Kandji liittyi toukokuussa turkulaisten riveihin. Varsinkin euro-otteluissa Klubin kannattajia ihastuttanut senegalilainen on viimeistellyt Interille kaksi täysosumaa Veikkausliigassa. Kandjin sopimus Interin kanssa kestää heinäkuun loppuun, mutta turkulaisilla on optio loppukaudesta.

FC Inter – HJK

Su 2.7. klo 18.30
Veritas Stadion, Turku