Otteluraportti: Djurgården maalin parempi

HJK kohtasi Djurgårdenin harjoitusottelussa Vikingavallenin stadionilla Täbyssä, Tukholman pohjoispuolella. Kylmässä viimassa nähtiin olosuhteisiin nähden hyvä jalkapallo-ottelu, joka piti yleisön lämpimänä.

1. puoliaika

Klubi hallitsi ensimmäistä puoliaikaa hienokseltaan. Pelinrakentelu sujui mallikkaasti, mutta hyville maalipaikoille pääseminen tuotti vaikeuksia. 6. minuutilla Mosa pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta maalivahti torjui vedon vaivoin.

Lopulta 27. minuutilla maali saatiin kulmapotkusta. Filip Valenčič oli vahvasti pidettynä maalin edustalla. Mosa antoi kulman tarkasti maalin edustalle, jossa Valenčič sai vartijastaan huolimatta jalkansa vapaaksi ja ohjattua pallon maaliin.

Klubin hallinta jatkui koko puoliajan, mutta lisäosumia ei saatu. Tauolle mentiin HJK:n maalin johdossa.

2. puoliaika

Toinen puoliaika alkoi Klubilta vaisummin. Hallinta säilyi Klubilla, mutta isännätkin alkoivat saada juonesta kiinni.

62. minuutilla Djurgården hyödynsi HJK:n heikomman hetken. Harmittoman oloisesta keskityksestä Dzenis Kozica pääsi puskemaan tasoituksen aivan maalin edestä.

Klubin heikompi vaihe jatkui 68. minuutille. Djurgårdin Felix Bejimo pääsi etenemään oikealta laidat liian vapaasti ja keskittämään pallon takatolpalle, josta El Kabir ohjasi hienosti pallon maaliin ohi Maksim Rudakovin.

Djurgårdenin johtomaalin jälkeen ote siirtyi jälleen Klubille, mutta maalipaikoille ei päästy. Loppupuolella tunteet kentällä myös kuumenivat. Lisäajalla Mosan ja tuomarin välille syntyi tiukkaa sanailua. Mosa sai toisen keltaisen kortin ja sen seurauksena ulosajon. Lopputulokseen tämä ei kuitenkaan vaikuttanut.

Jälkipeli

– Olemme pelanneet lähinnä divarijoukkueita vastaan. Tarvitsemme juuri näitä kovempia otteluja, jotka valmistavat meitä Veikkausliigaan ja eurokarsintoihin, toteaa päävalmentaja Mika Lehkosuo lehdistötilaisuudessa.

Uusi maalivahti Maksim Rudakov depytoi jo Gnistania vastaan, mutta tämä oli ensimmäinen ottelu, jossa hän joutui ns. tosi toimiin.

– Oli hienoa nähdä Maksimin pelaavan kovassa ottelussa. Nyt tiedämme, että meillä on kaksi tasaista maalivahtia, joilla molemmilla on erinomainen mahdollisuus kehittyä. Tästä on hyvä jatkaa, iloitsee maalivahtivalmentaja Ville Wallén.

Juha Pirisellä oli lämmittelyssä pieniä ongelmia, joten vastoin ennakkosuunnitelmia avauspaikan vasempana laitapakkina saikin Daniel O’Shaughnessy. Ottelu oli Danielille ensimmäinen HJK:n liigajoukkueessa.

– Näimme Danielilta ehjän esityksen. Hän pelaa nyt uudessa ympäristössä ja aivan erilaisessa, mihin hän on tottunut. Pelitapaan sopeutuminen on vielä kesken, mutta menossa hyvään suuntaan, toteaa valmentaja José Riveiro.

Klubin seuraava matsi on viikonpäästä lauantaina Tallinnassa, jossa kohdataan FC Flora. Seuraava kotiottelu on lauantaina 17. helmikuuta, kun Suomen Cupissa vieraaksi saapu FC KTP. Ottelu pelataan Talin jalkapallohallissa. Osta liput ennakkoon Tiketistä »