Otteluraportti: FC KTP-HJK 1-1 (1-0)

HJK:n vaikea jakso sai jatkoa sunnuntai-iltana, kun joukkue jäi Kotkassa 1-1 tasapeliin FC KTP:tä vastaan. Umpisurkean avauspuolikkaan pelannut Klubi paransi otteitaan toiselle jaksolle, mutta ei onnistunut kääntämään kurssiaan voitokkaaksi.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varmasti HJK:n kauden heikoin ja joukkue lähtikin puoliajalle maalin tappioasemasta. KTP:n maalin viimeisteli Nosh A Lody, joka ohjasi maalinedustalta kulmapotkun jälkitilanteesta lähteneen laukauksen verkkoon.

Klubin avauspuoliajan ratkaisut olivat lähes kauttaaltaan heikkoja. Pallot polttivat jalassa, helpotkin syötöt karkailivat vastustajalle ja laukaukset lähtivät aivan minne sattui. Thomas Dähne Klubin maalilla piti joukkuetta pystyssä ja esitti pari hyvää venytystä ja yhden upean torjunnan Ilari Äijälän komeaan yritykseen.

Toisella jaksolla kentälle asteli sisuuntunut HJK. Helsinkiläiset olivat päättäneet kääntää ottelun edukseen ja tilanteita alkoikin sadella KTP:n maalille. Kotkalaisten maalivahti Craig Hill venyi hienoihin pelastuksiin ja Klubin yritykset kilpistyivät kotkalaiskassariin kerta toisensa jälkeen.

Ousman Jallow’lle tarjoiltiin ratkaisun avaimia, kun gambialainen pääsi puskemaan avoimesta paikasta muutama metri maalista. Jallow’n pusku epäonnistui karkeasti ja pallo suuntautui reilusti yli maalin.

Seuraavasta paikastaan Jallow ei kuitenkaan enää erehtynyt. Hyökkääjä sai Rasmus Schülleriltä loistavan läpisyötön ja kirmasi karkuteille. Läpiajon päätteeksi varma viimeistely ohi Hillin ja Klubi tasoihin, 1-1.

Klubille jäi vielä 15 minuuttia aikaa johtomaalin hakuun, mitä sinivalkoiset yrittivätkin aktiivisesti. KTP:n puolustuksen sumputustaktiikka kuitenkin toimi tarpeeksi hyvin ja Demba Savagen, Atomin, Mac Kandjin ja Schüllerin yritykset jäivät puolittaisiksi.

Lisäajalla Klubi rakensi vielä hyvän tilanteen, mutta hirvittävä maalinedusruuhka ei tuonut helpottavaa voittomaalia ja ottelu päättyi tasapeliin. Yksi piste ei Klubin mieltä paljoakaan lämmitä ja helsinkiläisten onkin palattava voittokantaan pikimmiten, sillä takaa on tulossa jo seuraava uhkaaja. FC Inter on nyt kolmen pisteen päässä Klubista ottelun vähemmän pelanneena ja viimeisestä europaikastakin käydään eittämättä tiukka taistelu.

Mestaruustaistoa ajatellen HJK:n asemat alkavat olla todella tiukat. RoPS karkasi sunnuntain VPS-voitollaan jo seitsemän pisteen päähän ja vaikka rovaniemeläiset ovatkin pelanneet pelin enemmän, alkaa etumatka olla jo vaikeasti kurottavissa.

HJK:n tiukka ottelurytmi jatkuu ensi viikolla, kun joukkue matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi torstaina. Ottelu pelataan Wiklöf Holding Areenalla kello 18.30.

HJK: Dähne; Peiponen, Heikkinen, Heikkilä, Taiwo; Malolo, Schüller; Jallow, Atom, Savage; Kandji

Vaihdossa: Örlund, Sahlgren, Baah, Ojala, Kolehmainen, Moussi, Lingman

FC KTP-HJK 1-1 (1-0)