Otteluraportti: FK Rabotnicki – HJK 0-0

HJK:n Mestarien liigan karsinnat alkoivat 0-0 -tasapelillä makedonialaisen FK Rabotnickin vieraana Skopjessa. Tarkan puolustuspelin leimaamassa ottelussa ei maalipaikoilla mässäilty, mutta ottelun parhaat paikat aukesivat molemman puoliajan loppuhetkillä Klubille. Verkot eivät kuitenkaan heiluneet ja ratkaisu jäi ensi viikon keskiviikkona pelattavaan toiseen osaotteluun Helsingissä.

Kamppailu alkoi odotetun varovaisesti joukkueiden tunnustellessa toistensa osaamista. HJK onnistui purkamaan makedonialaisten prässin, mutta puolustuslinjaa ei juurikaan päästy koettelemaan hyökkäysten pysähtyessä keskialueella. Nikolai Alhon ja Sebastian Sorsan kombinaatiot oikealla laidalla toivat alun vaarallisimmat tilaisuudet, mutta Rabotnickin puolustus pääsi katkomaan maalille tulleet keskitykset. Kotijoukkue pystyi myös ajoittain luomaan painetta Klubin maalille laitapuolustajien vahvoilla nousuilla. HJK:n topparit ja maalivahti Michael Tørnes kuitenkin pitivät Aleksandar Milusevin ja Goran Siljanovskin keskitykset kaukana hyökkääjien ulottuvilta. Jakson parhaat paikat siunaantuivat Robin Lodille. Puolen tunnin kohdalla Alhon harhautukset purivat ja laituri pääsi syöttämään pallon maalilla itselleen tilaa tehneelle Lodille, mutta laukaus hankalasta asennosta suuntautui päin maalivahti Damnjan Siskovskia ja Rabotnicki säästyi takaiskulta. Juuri ennen taukovihellystä aukesi uusi paikka. Demba Savagea rikottiin keskialueella ja Alhon antama vapaapotku kohosi takatolppaa kohti rynnänneelle Lodille, maalivahti Siskovski pääsi kuitenkin puskun tielle ja toiselle puoliskolle lähdettiin tasalukemista.

Toisen puoliajan alussa HJK loi painetta laitoja pitkin ja vyörytti peliä kohti Rabotnickin maalia, mutta kotijoukkueen puolustus pysyi tiiviinä. Paine näytti jo hellittävän, kunnes Klubi vaihtoi kentälle loukkaantumisestaan toipuneen Rasmus Schüllerin 70. peliminuutilla. Toukokuun lopusta asti värttinäluun murtumaa potenut taituri toi uutta vauhtia hyökkäyspeliin ja HJK painoi pelin väkisin Rabotnickin maalille. Puolustajien viime hetken katkot ja maalivahti Siskovskin hyvät torjunnat pitivät nollat kuitenkin taululla. Paras paikka aukesi rikkoa kuparinen tarjoutui Mac Kandjille. Kärki pelattiin vauhtiin laidalla, hän pujotteli ohi puolustajista ja pääsi tökkäämään pallon kohti maalia, vain todetakseen maalivahti Siskovskin saaneen jalkansa jälleen eteen.

Taistelu taukosi, mutta vain hetkeksi. Ensi viikon keskiviikkona 23.7. joukkueet kohtaavat ratkaisevassa osassa Sonera Stadiumilla kello 19.00 alkavassa ottelussa. Sitä ennen Klubilla on edessään vielä lauantain 19.7. Veikkausliigan kärkikamppailu SJK:ta vastaan.

FK Rabotnicki – HJK   0-0

HJK: Tørnes; Sorsa, Heikkinen, Moren, Lampi; Väyrynen, Tainio; Alho (70. Schüller), Lod, Savage; Kandji.

Vaihdossa: Eriksson, Baah, Heikkilä, Mannström, Forssell, Konan.

FK Rabotnicki: Siskovski, Ilievski, Najdoski, Siljanovski, Milusev, Vujcic (90+. Bojku), Petrovic, Markoski, Avramovski (77. Trajcevski), Sulejmanov, Anene (52. Todorovski).