Otteluraportti: HJK – FC Lahti 2-2

Torstaina Eurooppaliigan karsinnoissa IFK Göteborgille taipunut HJK isännöi Veikkausliigassa yhdeksäntenä majailevaa FC Lahtea. Klubin avauskokoonpanossa nähtiin kaksi uusvanhaa peluria, kun Roni Peiponen ja Rafinha tekivät tämän kauden debyyttinsä HJK:n paidassa.

Yksipuolinen ottelu oli täysin HJK:n hallussa. Viimeistely oli kuitenkin Klubille tällä kertaa hankalaa. Lukuisista paikoista huolimatta pisteet lopulta tasattiin 2-2 numeroin.

Vierasjoukkue Lahti aloitti ottelun vahvasti. Klubin maalilla Markus Uusitalo joutui venymään loistavaan torjuntaan jo kolmen minuutin pelin jälkeen.

Vieraiden alkurynnistyksen jälkeen isännät ottivat pallonhallinnan itselleen. 11. minuutin kohdalla Richard Gadzelle avautui loistava tekopaikka, mutta ghanalaisen veto painui ohi tyhjän maalin.

HJK:n painostus ei tuottanut tulosta. Vierasjoukkue Lahti sen sijaan iski. Puolen tunnin kohdalla vapaapotkun jälkitilanteessa Uusitalo torjui kudin eteensä ja pallo osui omaan pelaajaan ja pomppi siitä verkon perukoille. Tauolle siirryttiin vieraiden johtoasemassa.

HJK aloitti toisen puoliajan vahvasti. Gadzelle avautui avopaikka maalintekoon, mutta laiturin viimeistely ontui.

Nikolai Alho korvasi Gadzen kentällä jo 51. minuutilla ja Alhon sisääntulo toikin uutta vauhtia isäntien hyökkäyspeliin.

Vanha kaava kuitenkin toistui. Kun et itse tee paikoista maaleja, niin vastustaja tekee. Lahti iski kesken Klubin painostuksen taululle 0-2 lukemat.

Klubin sinnikäs puurtaminen palkittiin lopulta noin vartti ennen täyttä aikaa. Vaihdosta sisään tullut Mikael Forssell haistoi paikan rangaistusalueen sisällä, eikä konkari erehtynyt. Oivallisen syötön Forsselille tarjoili pirteästi pelannut Roni Peiponen.

Valtava painostus tuotti lopulta myös tasoitusmaalin. Väkivahva Alfredo Morelos sai pallon itselleen rangaistusalueen sisällä, eikä kolumbialainen erehtynyt avopaikasta. Morelosin kauden kahdeksas maali tuli aivan lisäajan lopulla.

Päävalmentaja Lehkosuo oli helpottunut tasapelistä vaikka aineksia oli enempään:

– Peli olisi voinut olla meille paikkojen puolesta 6-0, mutta tänään ei meinattu vaan saada palloa millään maaliin. Olen tyytyväinen toisaalta siihen, millä ilmeellä tänään pelasimme ja miten joukkue pystyi nollaamaan mielestään torstain europelin.

HJK:n pelit Veikkausliigassa jatkuvat jo keskiviikkona vieraspelillä kotiareenalla. Sonera Stadiumilla pelataan kauden toinen Stadin derby HIFK-HJK.

HJK – FC Lahti 2-2 (0-1)

Maalit: 76′ Forssell, 90+06′ Morelos – 31′ , 59′ Tuominen

Katso ottelun tilastot »

Tulihan niitä maaleja lopulta. @MikaelForssell 1–2 ja viimeisellä minuutilla Morelos 2-2. Huikea loppu. #HJK pic.twitter.com/AijcodG3gJ

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) August 7, 2016

Great fight to come back and get the important point! Now focussed on the derby. #HJK #veikkausliiga ?? pic:… https://t.co/nE8oFulNFB

— Nikolai Alho (@NikolaiAlho) August 7, 2016

Kaksi klubin legendaarista YSIÄ HJK- FC Lahti ottelun jälkeen Toinen teki maalin pic.twitter.com/H95UFx2ujw