Otteluraportti: HJK kaatoi Interin selvin lukemin

HJK vs FC Inter 3-0

HJK:n avauskokoonpanossa ei varsinaisia yllätyksiä nähty, mutta puolustuslinja oli hieman tavallisesta poikkeavassa järjestyksessä. Yleensä keskikentän laidalla nähty Nikolai Alho aloitti oikeana laitapuolustajana, ja kapteeni Rafinha oli puolestaan Faith Obilorin rinnalla topparina.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu alkoi väkevästi HJK:n hallinnalla. Ensimmäisenä maalintekoa pääsi kokeilemaan João Klauss Mosan esityöstä, mutta Inter-vahti Jere Koponen venyi brasilialaisen kierteisen vedon tielle.

Klubi jatkoi vahvaa painetta, eikä vierailijat päässeet luomaan hyökkäyksiä laisinkaan. Reilun 20. minuutin pelin jälkeen Koponen joutui pistämään jälleen parastaan pysäyttääkseen Riku Riskin boksin ulkopuolelta lähteneen laukauksen.

27. minuutilla Klubin väkevä alku tuotti tulosta. Klauss murtautui boksiin, ja Inter-puolustus oli pakotettu rikkomaan maalipörssin kärkinimeä. Rangaistuslaukausta asettui ampumaan kapteeni Rafinha, joka iski kauden avausosumansa varmalla sijoituksella oikeaan alakulmaan.

Seuraavaksi avopaikka avautui Riskille. Juha Pirinen keskitti laidalta ja Klauss päästi pallon längeistään takatolpalla olleelle Riskille, jonka laukaus painui kuitenkin niukasti etukulmasta ohi.

Seuraavaa paikkaa HJK ei enää jättänyt käyttämättä. Vahvaa ottelua pelannut Klauss rynni pallon kanssa päätyviivaa kohti ja lähetti matalan syötön maalinedustalle. Tilanteeseen terävimmin liukui Jordan, joka ohjasi pallon verkon perukoille. Osuma oli espanjalaiselle ensimmäinen HJK:n paidassa.

Inter sai aivan jakson lopussa luotua hienoista painetta isäntien päätyyn, mutta kaiken kaikkiaan ensimmäinen nelivitonen oli kovin yksipuolinen. Maksim Rudakov HJK:n maalilla joutui puuttumaan peliin vain pari kertaa. Tauolle siirryttiinkin HJK:n mukavassa 2-0 johdossa.

Toinen puoliaika

Klubi aloitti toisen jakson ryminällä. Riski pelasi erinomaisesti laidasta pallon Jordanille, joka jatkoi Klaussille. Puolustajan ahdistamana maalitykki ei kuitenkaan saanut kunnon vetoa aikaiseksi, vaan laukaus painui suoraan kohti Koposta.

HJK:n alkurynnistyksen jälkeen ottelu tasaantui ja Inter pääsi luomaan hyökkäyksiä. Varsinaista vaaraa vieraat eivät kuitenkaan pystyneet Rudakovin maalille järjestämään.

Suvantovaiheen keskellä HJK pääsi iskemään oikealta laidalta 69. peliminuutilla. Nikolai Alhon keskitys löysi pirteästi esiintyneen Riskin maalinedustalta, mutta Riskin pusku painui Koposen ulottuville. Välittömästi tilanteen jälkeen nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Mikko Sumusalo korvasi Pirisen vasemman laitapuolustajan tontilla.

79. peliminuutilla nähtiin toinen vaihto, kun Klubin toisen maalin iskenyt Jordan jätti kentän ja peliin mukaan tuli Macauley Chrisantus. Lisäajalla HJK suoritti viimeisen vaihtonsa, kun debyyttinsä Veikkausliigassa tehnyt Samu Laitinen, 19 v, vaihdettiin Riskin tilalle.

Lisäaika veteli jo viimeisiään, kun Klaussin ankara prässi johti Inter-puolutuksen harhasyöttöön, ja brasilialainen pääsi iskemään maltillisen harhautuksen jälkeen ottelun loppulukemiksi 3-0.

Voiton myötä HJK vankisti asemiaan sarjakärjessä. Eroa toisena olevaan RoPSiin on nyt seitsemän pistettä, rovaniemeläisten pelattua ottelun Klubia enemmän.

Seuraavan kerran HJK pelaa torstaina 13.9, kun vieraaksi Telia 5G Areenalle saapuu IFK Mariehamn. Ottelu alkaa kello 18:30.

Liput Tiketistä »

Nikolai Alho - HJK
Nikolai Alho ja nuoret klubilaiset

Lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen päävalmentajat Mika Lehkosuo ja John Allen.