Otteluraportti: HJK-RoPS 2-2 (0-2)

HJK:n kauden ensimmäinen kotipeli päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 2-2 tasatulokseen RoPSia vastaan. Vierailijat karkasivat ensimmäisellä puoliajalla jo kahden maalin karkumatkalle, mutta Klubi nousi toisella jaksolla hienosti tasoihin. Illan kruunasi Erfan Zenelin upea vapaapotkumaali aivan ottelun varsinaisen peliajan loppuhetkillä.

RoPS aloitti ottelun todella ennakkoluulottomasti ja loi Klubin maalille paljon vaarallisia tilanteita. Ensimmäisen ottelunsa HJK:n maalilla torjunut Matias Sauramaa pääsi heti ottelun alussa hyvin peliin mukaan, kun RoPS pääsi ensimmäisen vartin aikana monta kertaa hätyyttelemään Sauramaan vartioimaa HJK-maalia. Lopulta RoPSin kova paine Klubin päädyssä palkittiin ja Faith Friday Obilor nousi kulmatilanteessa korkeimmalle ja puski pallon tyhjänä ammottavaan HJK-maalin etunurkkaan. Myös RoPSin toinen maali syntyi kulmapotkusta. Sauramaa ei saanut liimattua keskitystä hanskoihinsa vaan pallo kimposi hänen käsistään Gideon Baah’n kautta suoraan Janne Sakselalle, jolla oli helppo työ viedä vieraat kahden maalin johtoon.

RoPSin toisen maalin jälkeen isännät heräsivät peliin ja paikkoja alkoi olla myös toisessa päädyssä. Rasmus Schüller teki itselleen parikin hyvää vetopaikkaa, mutta ei saanut palloa maaliin saakka. Ensimmäisellä jaksolla Klubin parhaat paikat osuivat Erfan Zenelille, jonka nosto lipui vain puoli metriä takatolpan ohi ja Tapio Heikkilälle, joka puski ensimmäisen puoliajan viimeisestä tilanteesta voimalla ylärimaan.

Toisella jaksolla Klubi otti peliä enemmän haltuunsa ja vyörytti hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä kohti vierailijoiden maalia. Sauramaa pelasti hienosti yhden RoPSin harvoista toisen jakson paikoista hienolla ulostulollaan, mutta loukkasi tilanteessa itseään ja joutui jättämään kentän. Hänen tilalleen HJK:n maalille tuli viime kaudella RoPSissa pelannut Saku-Pekka Sahlgren.
Viimeisen puolen tunnin aikana Klubin paine vieraiden maalilla kasvoi entisestään ja lopulta kova työ palkittiin. Gideon Baah pääsi jatkamaan vapaapotkun jälkitilanteesta maalin edustalle jääneen irtopallon verkon perukoille ja toi kotijoukkueen yhden maalin päähän.

Kavennusmaalin jälkeen paine RoPSin maalilla kasvoi entisestään. Vaihdot toivat hyvin lisää virtaa kotijoukkueen peliin ja hyviä tilanteita nähtiin jatkuvasti rovaniemeläisten maalilla. Lopulta, kun varsinaista peliaikaa oli enää pari minuuttia jäljellä, pääsi Erfan Zeneli laukomaan vapaapotkua aivan rangaistusalueen rajalta. Zeneli keskittyi vapaapotkuun kunnolla ja ampui pallon upeasti RoPS-maalin takaylänurkkaan. HJK oli noussut kahden maalin takaa tasoihin, kun varsinaista peliaikaa oli enää muutamia sekunteja jäljellä.

Klubin gambialainen testipelaaja Ousman Jallow järjesti Zenelille vielä lisäajalla toisen loistavan paikan, mutta tällä kertaa ”Efun” laukaus meni hiuksenhienosti ohi vieraiden maalin. Kun kumpikaan joukkue ei enää saanut palloa paikoistaan maaliin päädyttiin ottelussa 2-2 tasatulokseen.

HJK:n Liigacup-urakka jatkuu sunnuntaina 22.2. kun se saa vieraita Kotkasta. HJK-KTP pelataanTalin hallissa alkaen kello 16.00.

HJK-RoPS 2-2 (0-2)

(69. Baah, 89. Zeneli – 15. Obilor, 20. Saksela)

HJK: Sauramaa (62. Sahlgren); Sorsa, Heikkilä, Baah, Lehtinen; Moussi, Schüller; Peiponen (73. N’Sombo), Atom (60. Klinga-> 86. Haglund), Zeneli; Jallow

Vaihdossa: Heikkinen, Halme, Lingman