Otteluraportti: HJK selkeään voittoon vajaalla pelaten

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen huhtikuussa oli melko yksipuolinen näytös, kun Klubi haki Harjun kentältä Jyväskylästä 5-1 vierasvoiton.

Myös tällä kertaa ero syntyi neljällä maalilla, kun täysin suvereenisti esiintynyt Klubi kukisti vieraansa 4-0.

Klubi aloitti ottelu vauhdikkaasti. Vajaan viiden minuutin kohdalla Evans Mensah pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Jere Pyhäranta JJK-maalilla venyi pallon tielle.

Kahdeksannella peliminuutilla kuparinen meni rikki. Atom teki vahvan työn vasemmalla laidalla, josta pallo ajautui aina pilkulle asti. Vapaana ollut Akseli Pelvas iski lähietäisyydeltä varmasti kauden kolmannen osumansa.

Vain pari minuuttia avausosuman jälkeen peli sai dramaattisen käänteen. Juha Pirinen pysäytti JJK:n vastahyökkäyksen alimpana miehenä, ja tilanteesta tuomittiin Klubi-pakille suora punainen kortti.

Punaisen kortin jälkeen peli tasaantui. Vaikkei HJK:n miesvajaus varsinaisesti pistänyt silmään, pääsi vierasjoukkue pitämään palloa selvästi alkua enemmän hallussaan.

Markus Uusitalo joutui Klubin tolppien välissä ensimmäistä kertaa torjuntatöihin kunnolla 37. minuutilla, kun lähietäisyydeltä lähtenyt vapaapotku kilpistyi HJK-vahdin hanskoihin. Heti perään Pelvas oli lähellä tuplata isäntien johdon, mutta Pyhäranta venyi pallon tielle.

Seuraavaa tekopaikkaa HJK ei enää jättänyt käyttämättä. Tällä kertaa Vincent oli unohtunut vieraiden rangaistusalueelle vapaaksi. Oikealta laidalta tullut syöttö tavoitti nigerialaisen, ja miehen tarkka veto tuplasi isäntien johdon.

JJK sai vielä puoliajan lopulla vaarallisen paineen aikaiseksi, mutta Klubi-puolustus Uusitalo viimeisenä lukkonaan esti jyväskyläläisten lähentelyt. Tauolle siirryttiin 2-0 tilanteessa.

Klubi suoritti tauolla yhden vaihdon, kun keskustasta vasemmaksi laitapuolustajaksi siirtynyt Sebastian Dahlström teki tilaa Ville Jalastolle.

JJK aloitti toisen puoliajan ryminällä. Vieraat loivat painetta ensimmäisen viiden minuutin aikana, pääsemättä kuitenkaan kunnon tekopaikoille.

Alkurynnistyksen jälkeen peli tasautui, ja Klubille aukesi paikkoja iskeä vastaan. Alivoimasta huolimatta Klubi prässäsi paikan tullen ahnaasti. JJK:n pelinrakentelu takkuili, eikä HJK:n puolustus joutunut hätään.

Prässi purikin 71. minuutin kohdalla erinomaisesti. Vincent teki mainion riiston, josta Klubi pääsi ylivoimahyökkäykseen. Nigerialaisen syöttö tavoitti vauhdissa olleen Pelvaksen, joka malttoi vielä syöttää takatolpalle hiipineelle Mensah’lle, jolla oli helppo työ iskeä kauden viides täysosumansa tyhjään rysään.

Pian maalin jälkeen HJK suoritti toisen vaihtonsa, kun jälleen hurjasti töitä tehnyt Atom teki kentällä tilaa Demba Savagelle. 82. minuutin kohdalla avausmaalin iskenyt Pelvas vaihdettiin Ousman Jallow’hin.

Seuraavalla minuutilla Mensah iski jo illan toisensa. Pallo liikkui rangaistusalueen rajalla löytäen tiensä aina vapaassa vetopaikassa olevalle Mensah’lle. Pyhäranta torjui laiturin ensimmäisen vedon, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Mensah pisti verkot varmasti pöllyämään.

Heti perään Uusitalo venyi jälleen paraatipelastukseen, pitäen vierasjoukkueen edelleen nollilla.

Ottelun viimeiset minuutit menivät täysin isäntien komennossa. HJK kierrätti palloa maltilla, eikä JJK voinut kuin seurata vierestä.

Vaikka Klubi pelasi valtaosan ottelusta vajaalla, ei se näkynyt kenttätapahtumissa laisinkaan. Lukuisia onnistujia löytyi hyökkäyksen lisäksi puolustuksesta, kun Aapo Halme ja Faith Obilor pitivät vastustajan hyökkääjät poissa paikoilta.

– Aloitimme erittäin vahvasti ja meillä oli jo pari hyvää tekopaikkaa jo ennen kuin ensimmäinen maali 8.minuutilla syntyi. Kiitosta joukkue ansaitsee erityisesti toisen puoliajan erinomaisesta esityksestä vajaalla pelaten, hehkutti päävalmentaja Lehkosuo joukkueen otteita.

Voiton myötä Klubi vankisti johtoaan sarjakärjessä. Ero toisena olevaan VPS:an kasvoi jo kahdeksaan pisteeseen.

Klubi pelaa seuraavan ottelunsa jo sunnuntaina, kun joukkue matkaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18.30.

HJK – JJK 4-0 (2-0)
Maalit: 8′ Pelvas, 42′ Vincent, 71′ Mensah, 83′ Mensah

? POST-GAME: HJK-JJK
Markus Uusitalo @UusitaloMarkus #HJK #Veikkausliiga #HJKJJK #5GAreena pic.twitter.com/jHvUBDpiRk