Otteluraportti: Ilves kaatui Tampereella – HJK on Suomen mestari 2018!

Ilves vs HJK 1-2
HJK VARMISTI SUOMEN MESTARUUDEN!

HJK lähti kamppailuun viiden ottelun voittoputkessa. Perjantaina Helsingissä kaatui kärkikamppailussa RoPS, ja tuosta ottelusta Klubin avauksesta vaihtui vain yksi mies. Ville Jalasto nousi avauskokoonpanoon, kun RoPSia vastaan loukkaantunut Rafinha oli kokonaan ottelusta sivussa.

Ottelu lähti vahvasti Klubin hallinnassa käyntiin. Noin vartin pelin kohdalla HJK sai kulmapotkun maalista katsottuna vasemmalta puolelta. Sebastian Dahlströmin kulma löysi maalinedustalta Ville Jalaston, joka jatkoi pallon päällään maalin takakulmaan. Jalaston kauden avausosuma tuli maukkaaseen paikkaan, sillä maali oli HJK:n 1500:s Veikkausliigassa.

Välittömästi avausosuman jälkeen Ilves painoi pelin HJK:n päätyyn. Kulmapotkua kummempaa ei kuitenkaan tamperelaisille siunaantunut hetkellisestä paineesta.

Ilves jatkoi hyvää peliään ja kulmalipulle mentiin uudestaan 27. minuutilla. Eero Tammisen lähettämä kulmapotku otti pienen kimmokkeen matkalla, ja ohitti yllättyneen Maksim Rudakovin, tuoden isännät tasoihin.

Tammisen seuraava kulmapotku aiheutti jälleen vaaratilanteen HJK:n maalille, kun pallo jäi pomppimaan aivan maaliviivan tuntumaan. Tilanne kuitenkin kuihtui lopulta kasaan Ilves-pelaajan rikkeen myötä.

Kulmapotkut olivat avausjaksolla vaarallisia molemmissa päissä, mutta HJK käytti omansa tehokkaammin hyväksi. Käynnissä oli 37. peliminuutti, kun Juha Pirisen lähettämä kulma päätyi boksissa vapaana olleelle Faith Obilorille, jonka laukaus painui vastustamattomasti pelaajamassan läpi verkon perukoille. Myös Obilorille osuma oli kauden ensimmäinen.

Vauhdikkaalla avausjaksolla ei enempää tekopaikkoja nähty, ja tauolle siirrytiin HJK:n maalin johdossa.

Kotijoukkue painoi pelin heti toisen jakson alussa HJK:n päätyyn. Ensimmäisenä Rudakovin valppautta testasti Lauri Ala-Myllymäki, jonka laukauksen venäläinen onnistui kuitenkin torjumaan kulmaksi.

HJK pääsi vastahyökkäykseen Ilveksen paineen keskeltä ja tuloksena oli kulmapotku. Dahlströmin kulma löysi tällä kertaa Obilorin pään, mutta Mika Hilander Ilveksen maalilla venyi erinomaiseen torjuntaan.

Heti perään Jalasto pääsi puskemaan vapaapotkusta tulleeseen palloon, mutta topparin jatko painui Ilveksen maalin katolle.

Vajaan tunnin kohdalla Klubin prässi tuotti Ilveksen kenttäpuoliskolla tulosta. Klauss riisti pallon ja lähetti välittömästi Riku Riskin puolittaiseen läpiajoon. Hilander kuitenkin onnistui oikea-aikaisen vastaantulon myötä torjua Riskin yrityksen kulmapotkuksi.

67. minuutilla HJK suoritti ensimmäisen vaihdon, kun Anthony Annan korvasi Eetu Vertaisen kentällä. Reilu kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa nähtiin toinen vaihto, kun Nikolai Alho jätti kentän ja Valtteri Vesiaho tuli peliin mukaan.

Ottelussa oli käynnissä seesteisempi vaihe, kun Klauss pääsi kuin varkain Pirisen läpisyötöstä laukomaan pienestä kulmasta, mutta Hilander onnistui jälleen venymään laukauksen tielle.

Muutama minuutti ennen täyttä aikaa nähtiin Klubin viimeinen vaihto, kun Macauley Chrisantus tuli Jordanin tilalle kentälle.

89. minuutilla Chrisantusilla oli erinomainen tekopaikka Klaussin pedattua miehelle tekopaikan tyhjään maaliin, mutta nigerialainen viimeistely epäonnistui karkeasti.

Ottelun lisäaika oli jo käynnissä, kun Hilander rikkoi boksissa tekopaikkaan päässyttä Klaussia rangaistuspotkun arvoisesti. Brasilialainen asettui itse pallon taakse, mutta Veikkausliigan maalipörssin kärkinimen yritys kilpistyi maalin ylärimaan.

Tekopaikoista huolimatta toisella puoliajalla ei nähty täysosumia, ja ottelu päättyi HJK:n 1-2 voittoon.

Voiton myötä ero toisena olevaan RoPSiin kasvoi jo 15 pisteen mittaiseksi, mikä tarkoittaa sitä, ettei rovaniemeläiset enää voi päästä HJK:n rinnalle. HJK varmisti siis mestaruuden neljä kierrosta ennen Veikkausliigan päätöstä. Mestaruus on Klubille seurahistorian 29:s.

HJK pelaa seuraavan kerran jo lauantaina 29.9, kun joukkue matkustaa Espooseen Metroderbyyn Hongan vieraaksi. Ottelu alkaa kello 15:00.

On vain yksi… ?#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #onvainyksiklubi pic.twitter.com/BIPMubZZdK