Otteluraportti: Kolme pistettä mukaan napapiiriltä

Klubilla oli alla kenties kauden paras ottelu, kun edellisessä matsissa SJK kaatui Töölössä upeasti 6-0. Klubi lähti liikkelle täysin samalla avauskokoonpanolla, mikä murskajaisissa nähtiin.

Viimeistely sujui tänäänkin erinomaisesti HJK:n iskiessä lopulta neljä osumaa. Pitkä nollapeliputki omassa päässä kuitenkin katkesi, kun RoPS onnistui maalinteossa kertaalleen.

1. Puoliaika

Ottelun alku oli melko tunnusteleva, eikä paikkoja syntynyt kumpaakaan suuntaan.

Klubi rikkoi kuparisen kuitenkin 18. minuutin kohdalla. Avausosuma syntyi hieman onnekkaasti, kun Atomin kulmapotku kimposi isäntien oman pelaajan kautta verkon perukoille.

Maalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi selvästi HJK:lle. Ensiksi Evans Mensah ampui vastahyökkäyksen päätteksi loistavan vedon, mutta RoPS-vahti Antonio Reguero venyi tielle.

Pian Alfredo Morelos pääsi kokeilemaan niin läheltä kuin kaukaakin, mutta espanjalaismolari venyi pallon tielle kerta toisensa jälkeen. Virkaveli Thomas Dähne Klubi-maalilla tyytyi seuraamaan peliä rauhassa, eikä miehen tarvinut juuri tilanteisiin puuttua.

Klubin oivasti toiminut prässi vesitti isäntien pelinavausta, eikä RoPS saanut rakenneltua omaa peliä juurikaan. Vieraiden muutamasta paikasta huolimatta tauolle siirryttiin Klubin maalin johdossa.

HJK suoritti puoliajalla ensimmäisen vaihdon, kun kapteeni Rafinha vaihdettiin 19-vuotiaaseen Aapo Halmeeseen.

2. Puoliaika

Helsinkiläisille avautui heti toisen puoliajan alkuun loistopaikka tuplata johto, kun Evans Mensah pääsi tekopaikkaan. Reguero onnistui torjumaan Mensah’n vedon, ja paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Atom pyssytti pallon taivaan tuuliin.

Klubin tekopaikan jälkeen ote siirtyi isännille. RoPS vyörytti hyökkäyksiään, mutta HJK:n puolustus toimi jälleen hyvin.

Helpottavan oloinen 2-0 osuma nähtiin, kun peliä oli takana 61 minuuttia. Vincentin läpisyöttö kimposi RoPS-puolustuksen kautta vapaaseen paikkaan juosseelle Mensah’lle, jolla oli helppo työ iskeä pallo maaliin.

Vain pari minuuttia toisen maalin jälkeen iski RoPS. Kulmatilanteessa Dähnen maalille tuli hirveä hässäkkä, josta pallo lopulta iskettiin Klubin verkkoon.

HJK ei tästä suinkaan lannistunut. Klubi vyöryi hyökkäykseen heti takaiskun jälkeen. Atom karkasi puolustukselta, ja Reguero kaatoi liukkaan japanilaisen pilkun arvoisesti. Mosa toimitti pallon varmasti maaliin, jonka jälkeen keskikentän maestro otettiin vaihtoon. Tilalle tuli Sebastian Dahlström.

78. minuutin pelin jälkeen HJK teki viimeisen vaihdon, kun Akseli Pelvas korvasi Mensah’n laidalla.

Klubin kolmannen maalin jälkeen RoPS ei saanut enää kirivaihdetta päälle ja jaloissa näytti painavan. Isännät pyrkivät hyökkäämään, mutta paremmat paikat syntyi silti Klubille.

Erityisesti Morelos haki osumaa ahnaasti. Kolumbialainen joutui pettymään pari kertaa tekopaikassa, mutta lopulta ahkera uurastus palkittiin. Pelattiin jo lisäaikaa, kun maalipörssin ykkönen haastoi puolustuksen, ja ampui terävästi pallon takakulmaan sinetöiden loppulukemat. Osuma oli Buffalon kauden 11.

– Kolmeen pisteeseen ollaan tyytäväisiä. Paljon oli paikkoja ja enemmän olisi maaleja niistä pitänyt viimeistellä, mutta ei Rovaniemeltä helpolla pisteitä saada. Kaksi väsynyttä joukkuetta oli otteluruuhkan jäljiltä vastakkain ja molemmat joukkueet varmaan menee mielellään nyt maajoukkuetauolle, toteaa päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Voitolla HJK vankisti asemiaan sarjakärjessä. Lähin haastaja, VPS, on kuusi pistettä Klubin perässä.

HJK pelaa seuraavan kerran 15.6, kun maaottelutauon jälkeen JJK saapuu vieraaksi Helsinkiin. Ottelu alkaa kello 18:30 Telia 5G Areenalla. Liput Tiketistä »