Otteluraportti: KTP-HJK 0-0

Klubin kausi käynnistyi myös otteluiden muodossa keskiviikkona, kun se kohtasi Liigacupin avauksessa Kotkassa KTP:n. Ruonalan pieni jalkapallohalli oli ääriään myöten täynnä, kun sarjanousija KTP pääsi heti kauden ensimmäisessä kilpailullisessa ottelussaan isännöimään hallitsevia Suomen mestareita.

Ottelun alku oli osittain kentän koostakin johtuen todella räväkkä ja korkeatempoinen, vaikka kumpikaan joukkue ei huippupaikoille päässytkään. Klubin ensimmäisen jakson parhaat tilanteet osuivat Rasmus Schüllerille ja Matti Klingalle. Molemmat keskikenttämiehet pääsivät yrittämään vaaralliselta etäisyydeltä vapaapotkusta, mutta pallo ei löytänyt tietään maaliin saakka, kun Schüllerin laukaus lipui ohi maalin ja KTP-vahti Jere Pyhäranta venytti hienosti Klingan hyvän laukauksen tielle. Avausjakson kenties vaarallisin tilanne tuli kuin puolivahingossa Klubin edustusjoukkueessa debytoineelle Samuel Haglundille, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon 25. minuutin kohdalla. Haglundin nosto nousi kuitenkin liian korkealle ja pallo painui maalin yli. Isännilläkin oli avausjaksolla omat paikkansa, mutta HJK:n puolustus pystyi selvittämään kaikki tilanteet.

Heti toisen jakson alussa kotijoukkueella oli loistava paikka siirtyä johtoon. Klubin maalilla torjunut Saku-Pekka Sahlgrenkin oli jo pelattu ulos tilanteesta, mutta KTP:n hyökkääjät eivät saaneet kunnollista laukausta aikaiseksi. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Klubi otti peliä haltuunsa. Vajaan tunnin kohdalla Mika Lehkosuo komensi uutta verta kentälle ja Valtteri Moren ja testipelaaja Aristote Mboma korvasivat Haglundin ja Markus Heikkisen. 10 minuuttia myöhemmin oli seuraavan vaihdon aika, tällä kertaa kentän jätti ensimmäisen ottelunsa HJK:n paidassa pelannut Matti Klinga, jonka tilalle keskikentälle tuli häärimään nuori Lucas Lingman. Vartti ennen täyttä aikaa Klubi vaihtoi vielä neljännen kerran, tällä kertaa Alex Lehtinen korvasi hyvin esiintyneen Veli Lammen.

Isännät pääsivät jälleen pelin loppua kohti paremmin peliin mukaan ja Sahlgren joutuikin venyttämään vartti ennen loppua loistavasti Juho Lehtosen laukauksen tielle. Klubin toisen jakson paras paikka aukesi vajaa 10 minuuttia ennen täyttä aikaa Mbomalle, joka sai hyvän syötön Robin Lodilta. Mboman jatko suuntautui kuitenkin niukasti sivuverkkoihin ja näin ottelussa päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Klubin seuraava ottelu on jo tulevana sunnuntaina, kun se matkustaa Ruotsiin ja pelaa Djurgårdens IF:ää vastaan. Seuraava Liigacupin kamppailu on perjantaina 13.2. kun HJK kohtaa vieraskentällä RoPsin.

KTP-HJK 0-0 (0-0)

HJK: Sahlgren, Lampi (74. Lehtinen), Heikkilä, Heikkinen (58. Moren), Sorsa, Malolo, Schüller, Lod, Klinga (68. Lingman), Peiponen, Haglund (58. Mboma)

Vaihdossa: Sauramaa, Halme, Dolivo