Otteluraportti: PS Kemi – HJK 1-0 (1-0)

HJK lähti kamppailuun PS Kemin vieraana hieman muuttuneella kokoonpanolla. Uusina miehinä avauksessa nähtiin Obed Malolo ja Lassi Lappalainen.

Isännät kaatoivat kylmää vettä Klubin niskaan vain vajaan minuutin jälkeen. Pallonmenetyksen seurauksena PS Kemi iski vastaan. William Ions keskitti laidasta boksiin, ja Ryan Gilligan viimeisteli kauniisti Thomas Dähnen vartioiman Klubi-maalin ylänurkkaan.

Maalin jälkeen ote oli selvästi HJK:lla. 22 minuutin pelin jälkeen Taye Taiwo pääsi kulmatilanteesta puskemaan erinomaisesta paikasta, mutta puolustajan pusku suuntautui hieman maalin ohi.

Reilu puolentunnin jälkeen Lassi Lappalainen leikkasi laidasta loistavasti sisään. Sijoitus kohti takanurkkaa painui vain vaivoin ohi Juhani Pennasen vartioiman maalin.

Ensimmäisellä puoliajalla peli aaltoili lopulta päästä päähän, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toisella puoliajalla peli vaikutti sekavalta. Pallo liikkui puolelta toiselle, eikä huippupaikkoja syntynyt.

HJK koitti rakentaa tilanteita alhaalta lähtien, mutta PS Kemi pelasi järkevästi ja isäntien tiivis puolustuspeli vesitti Klubin yritykset.

Odu pääsi yrittämään erinomaisesta pallosta maalintekoa, kun kellossa oli 75 minuuttia. Laiturin ohjaus takatolpalta meni kuitenkin ohi maalin.

HJK:n painostus ei lopulta tuottanut tulosta, vaikka lopussa paine oli kovaa Pennasen maalin edessä.

– Oli vaikea peli. Lopussa haimme tosissaan maalia, mutta tällä kertaa yritys ei riittänyt. Kentän huonolla kunnolla ei ollut tänään merkitystä, HJK:n kapteenina tänään toiminut Nikolai Alho kommentoi tappion jälkeen.

HJK jatkaa kauttaan keskiviikkona 4.5. kun Ilves saapuu Sonera Stadiumille vieraaksi.

PS Kemi – HJK 1-0 (1-0)

Maalit: 1′ Gilligan

Katso ottelun tilastot »

 

Pettyneitä miehiä kotimatkalle. #hjk #pystitöölöön #pääpystyyn pic.twitter.com/R5NT8G8m4V

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) April 29, 2016

Hyviä tuloksia liigan mielenkiinnon kannalta. Ipa olis voinut voittaa. Klubi konttaa taas vieraissa, SJK konttaa kaikkialla. #Veikkausliiga

— Ari Virtanen (@arivirtanenHKI) April 29, 2016

.@hjkhelsinki esiintyi haluttomasti ja hävisi sarjanousijalle – avausminuutin unelmaosuma oli liikaa https://t.co/WHBeC3563z #Veikkausliiga

— HS Jalkapallo (@HSfijalkapallo) April 30, 2016

Lehkosuo IS:lle: ”Kunnia Kemille” https://t.co/C4n83dApRx #Veikkausliiga pic.twitter.com/PQ91MEHDe0

— Veikkausliiga (@Veikkausliiga) April 29, 2016