Otteluraportti: RB Linense – HJK 1-2 (1-0)

Marbellan leirin ensimmäisessä harjoitusottelussa HJK sai vastaansa erittäin kovatasoisen vastustajan. Real Balompédica Linense pelasi nopeaa lyhytsyöttöpeliä, ja raitapaidat joutuivat ajoittain juoksemaan pallon perässä vastustajan sanellessa tahdin. Toisaalta myös oma puolustuspeli pysyi kohtuullisen tiiviinä.

– Vastustaja oli juuri sitä mitä haettiin. Hyvin erilainen joukkue kuin mihin on vaikkapa Liigacupissa törmätty, eräänlainen pikku-Barça, tiivistää Bana Lehkosuo illan antia.

Vastustaja pääsi 1-0 johtoon jo ensi minuuteilla rangaistuspotkumaalilla. Ensimmäisen jakson loppupuolella Morelos kaadettiin ja hän pääsi yrittämään pilkulta. Veto kuitenkin kilpistyi vastustajan maalivahtiin.

Toisen jakson lopulla HJK pääsi maalien makuun. Kun 87 minuuttia oli pelattu, Ivan Tatomirović syötti pitkällä tarkalla syötöllä Atomin yksin läpi. Atom sijoitti taidokkaasti pallon alanurkkaan. Muutama minuutti tästä ja Tatomirović otti pallon haltuun keskialueella, pääsi vauhtiin ja tykitti vastustamattomasti unelmakudin myötätuulessa lähes 35 metristä. Siellä oli, ja loppulukemat 2-1.

HJK vaihtoi koko kentällisen puoliajalla, joten 22 pelaajaa pääsi nauttimaan Marbellan hyväkuntoisesta nurmesta. Paluumuuttajat Mikael Forssell ja Medo nähtiin pitkästä aikaa Klubi-paidassa 45 minuutin ajan. Vincent Onovo, Toni Kolehmainen ja Richard Gadze olivat tänään varamiehinä.

Real Balompédica Linense – HJK Helsinki 1-2 (1-0)

Maalit: 3′ Juampe (rp) – 87′ Atom, 90′ Tatomirović

HJK 1. puoliaika:
Dähne, Sorsa, Rexhepi, Halme, Taiwo, Dalhström, Malolo, Ylätupa, Klinga, Morelos, Alho.

HJK 2. puoliaika:
Uusitalo, Väisänen, Tatomirović, Järvenpää, Jalasto, Jama, Medo, Lingman, Atom, Forssell, Zine.

Lepovuorossa:
Kolehmainen, Onovo, Gadze.

Lehkosuo:”Erittäin hyvä vastustaja, totuttelemista meillä myös alustaan tekonurmipelien jälkeen” pic.twitter.com/a3BNS8xM2g