Otteluraportti: RoPS-HJK 1-3 (0-2)

HJK nappasi hienosti Veikkausliigakauden ensimmäisestä pelistään myös ensimmäisen voiton. Usein niin vaikea avauskierroksen ottelu sujui tällä kertaa Klubin käsikirjoituksen mukaan, kun vierasjoukkue pääsi jo tauolle kahden maalin johdossa. RoPS nousi vielä toisella jaksolla maalin päähän, mutta Atomin parikymmentä minuuttia ennen loppua iskemä maali päätti rovaniemeläisten pyristelyn ja Klubi nappasi kauden avauksestaan täydet kolme pistettä.

Ottelun ensimmäinen 20 minuuttia edettiin varsin tunnustelevissa merkeissä, mutta rauhallisen alun jälkeen alkoi tapahtua. Erfan Zeneli antoi 20. minuutin kohdalla täydellisen kulmapotkun johon ryntäsi ensimmäisenä paikalle Tapio Heikkilä. Heikkilä nikkasi pallon takuuvarmasti RoPSin maaliin ja Klubin kauden avausmaali merkittiin kovapäisen topparin nimiin. Heikkilällä oli kymmenen minuuttia myöhemmin hyvä tilanne tuplata Klubin johto, mutta tällä kertaa hieman epäonnistunut pusku päätyi Mike Havenaarin kautta RoPSin maalivahdin haltuun.

Avauspuolikkaan lopulla nähtiin todella mielenkiintoinen tilanne. Antti Okkonen kaatoi rangaistusalueen rajalla Atomin, ja HJK:lle puhallettiin hyvästä paikasta vapaapotku. Zeneli latasi pallon komeasti yläkulmaan, mutta tuomarin pilli soi laukauksen ollessa ilmassa. Rovaniemeläisten muuri oli lähtenyt liian aikaisin liikkelle, joten vapaapotku uusittiin. Mielenkiintoisen tuomion jälkeen Zeneli asettui laukomaan vaparia uudestaan, ja tällä kertaa laitahyökkääjä latasi pallon takakulmaan ohi hölmistyneen Harri Nykäsen. Tämä osuma kelpasi myös ottelun erotuomarille, joten tauonviettoon lähdettiin HJK:n kahden maalin johdossa.

HJK tuli toiselle jaksolle todella kovalla sykkeellä ja loi useita hyviä maalipaikkoja ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Paras paikka aukesi Zenelille, joka peippaili itsensä maalipaikkaan ja laukoi pallon tulisesti RoPSin maalin poikkipuuhun. Lopulta, vierasjoukkueen hyvän jakson päätteeksi, pallon iski kuitenkin maaliin kotijoukkue RoPS. Keskityksen jälkeen pallo jäi pyörimään HJK:n rangaistusalueelle ja Michael Ibiyomi pääsi tälläämään pelivälineen ohi Saku-Pekka Sahlgrenin. 1-2.

Pelin painopiste ei kavennusmaalin jälkeen kumminkaan muuttunut, vaan keltapaitainen vierasjoukkue piti palloa edelleen enemmän ja loi vaarallisemmat maalintekotilanteet. Lopulta Klubinkin yritys palkittiin. Atom sai pallon haltuunsa RoPSin rangaistusalueen oikean kulman tienoilla ja lähti haastamaan rovaniemeläisten puolustusta. Jarkko Lahdenmäki jäi pahasti Atomin jalkoihin ja japanilainen latasi pallon verkkoihin. Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Atomille maali oli ensimmäinen Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

Atomin iskemä 1-3 maali tuntui katkaisseen kotijoukkueen selkärangan ja kovin hyville tekopaikoille eivät RoPSin pelaajat enää päässeet ja HJK tyylitteli sarja-avauksessaan komeaan 1-3 voittoon.

Klubin seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Vantaalla, kun HJK kohtaa Suomen Cupin kuudennella kierroksella vierasottelussa PK-35 Vantaan. Ottelu alkaa kello 18.30 Myyrmäen ISS-Stadionilla. Veikkausliigassa seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 19.4. kun HJK:n kotiavauksessa Sonera Stadiumilla on vastassa FC Lahti. Liput kello 16.00 alkavaan otteluun voi ostaa täältä.

RoPS-HJK 1-3 (0-2)

(59. Ibiyomi – 20. Heikkilä, 45+2. Zeneli, 71. Atom)

HJK: Sahlgren; Lampi, Moren, Heikkilä, Baah; Malolo (67. Sorsa), Schüller (74. Klinga); Lod, Atom (78. Jallow), Zeneli; Havenaar

Vaihdossa: Sauramaa, Lehtinen, Moussi