Otteluraportti: Torino FC-HJK 2-0 (1-0)

HJK kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, kun Torino FC kukisti helsinkiläiset Italiassa 2-0. Myöhään torstai-iltana pelatussa ottelussa kotijoukkue ansaitsi voittonsa. Kivikovaa Serie A:ta pelaava Torino oli Klubia vahvempi jokaisella osa-alueella ja hallitsi peliä käytännössä alusta loppuun asti. HJK:lla paikkoja ei siunaantunut yhtä paljon, kun muissa Eurooppa-liigan peleissä, vaikka lopussa Klubikin pääsi hyökkäämään hieman enemmän.

Torino tuli todellisella ryminällä otteluun ja Klubin maalivahtina aloittanut Toni Doblas sai venyä heti minuutin pelin jälkeen huipputorjuntaan, kun hän torjui Martinezin läpiajon. Doblas loukkasi olkapäätään hetkeä myöhemmin ja hänet jouduttiin lopulta ottamaan puoliajalla vaihtoon kyseisen vamman takia. Isännillä oli vielä kaksi loistopaikkaa, ennen kun Klubin verkko heilui. Ensin kapteeni Vives pääsi tykittämään reilusta 20 metristä pallon voimalla HJK:n maalin ylähirteen ja hetkeä myöhemmin torinolaisten maali hylättiin niukkana paitsiona. Tämä ei kuitenkaan HJK:ta pelastanut, vaan lopulta Cristian Molinaro pääsi jatkamaan upeasti suoraan ilmasta Matteo Darmianin keskityksen ohi Doblasin. HJK:n paikat olivat ensimmäisellä puoliajalla todella kortilla, kun isännät pakottivat vierailijat puolustamaan omaa maaliaan todella tiukasti.

Toiselle puoliajalle Klubi joutui tosiaan suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa, kun Saku Eriksson korvasi maalilla loukkaantuneen Doblasin. Isännät lisäsivät johtoaan reilu 10 minuuttia toisen jakson alkamisen jälkeen, kun Amaurin tarkka kuti upposi Klubin maalin alakulmaan 58. minuutin kohdalla. Eriksson oli voimaton, kun Amaurin sai itselleen liikaa tilaa 20 metriä maalista. HJK:n peli piristyi mitä pidemmälle ottelu eteni. Kuten odotettavissakin oli, ei Torinoa vastaan maalipaikkoja ilmaiseksi ollut tulossa ja ei niitä myöskään ilmaiseksi tullut. HJK yritti terävöittää hyökkäystään vaihtamalla kentälle Nikolai Alhon ja Mika Väyrysen, mutta Torino pystyi pakottamaan suomalaiset kaukovetoihin, eikä päästänyt HJK:ta kunnon maalintekosektorille. Klubin paras paikka aukeni, kun Demba Savagen keskitys tavoitteli Sebastian Sorsaa maalinsuulta 89. minuutin kohdalla. Torinon puolustus pääsi kumminkin katkomaan keskityksen juuri ennen kuin maalille noussut Sorsa pääsi sutimaan sen verkon perukoille.

HJK:n pelit Eurooppa-liigassa jatkuvat 6.11. kun se pääsee hakemaan revanssia Torinosta. Tällä kertaa joukkueet kohtaavat Sonera Stadiumilla, kun HJK metsästää avausmaaliaan ja avauspisteitään Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

Torino FC – HJK  2-0 (1-0)

(35. Molinaro,  58. Amauri)

HJK: Doblas (46. Eriksson), Lampi, Baah, Heikkinen, Sorsa, Tainio (76. Väyrynen), Annan, Savage, Lod, Zeneli (67. Alho), Kandji

Vaihdossa: Heikkilä, Moren, Perovuo, Bancé