Päävalmentaja Muurinen tyytyväinen testien antiin

– Pitää tietysi muistaa, että etenemme vasta tammikuussa, joten tuloksia pitää katsoa hieman erilaisessa valossa. Meno näytti kuitenkin hyvältä ja tulokset olivat kautta linjan odotettuja. Mitään negatiivisia yllätyksiä ei onneksi löytynyt.
HJK treenasi joulukuussakin hyvällä rytmillä, joten viime vuoteen verrattuna kuntopohja on korkeammalla. Tämä on ollut myös valmennusjohdon toiveena ensi viikonloppuna käynnistyvää CIS Cupia ajatellen.
– Verrattuna viime vuoden tuloksiin, on joukkueessa tapahtunut selvää parannusta. Tämä on hyvä uutinen, sillä se kertoo että jätkät ovat käyneet läpi omia ohjelmiaan talven aikana. Toiseksi, tiedämme nyt myös sen, että olemme ainakin fyysisesti valmiimpia kamppailemaan kovatasoisia joukkueita vastaan CIS Cupissa, Muurinen miettii.
Maanantain testit olivat hieman erilaiset kuin viime vuonna. 20 metrin sijaan joukkue testasi nopeuden 20 metrin matkalla. Hyppytestiä oli muutettu vapaaksi eli kädet saivat olla suorituksessa vapaasti mukana, kuten oikeassakin pelitilanteessa. Testit vedettiin läpi neljän ”lajin” osalta: 20 metriä, hyppy, ketteryys ja kestävyys.
– Olen kaikin puolin erittäin tyytyväinen testeihin. Saimme hyvää tietoa, jonka avulla jatkamme treeniä. Näillä näkymin kehitystä mitataan seuraavan kerran maalis-huhtikuun taitteessa, ennen sarjakauden alkua, Muurinen kertoo.