Paluumuuttajakaksikon tähtäimessä kultaa ja kunniaa

HJK julkaisi torstaiaamuna kaksi uutta pelaajasopimusta, kun paluumuuttajat Veli Lampi ja Markus Heikkinen paljastettiin puolustuksen uusiksi lukoiksi. Lampi palaa HJK:hon seitsemän vuoden tauon jälkeen, Heikkisen edellisestä visiitistä on ehtinyt kulua jo yli kymmenen vuotta.

Veli ”Veka”  Lampi, 29, on viettänyt edelliset kaudet Ukrainan pääsarjan Arsenal Kiovan paidassa. Laitapuolustajan tilanne on ollut hyvin epävarma jo lähes vuoden ajan, sillä joukkue on heilunut konkurssin partaalla eikä aina ole ollut varmaa tulevatko palkat tilille ajoissa tai onko joukkuetta edes olemassa seuraavalla viikolla. Paluu kotimaahan tuntuukin Sveitsin ja Hollanin pääsarjoja tahkonneelle Lammelle selkeältä ratkaisulta.

– Tottakai tämä on tosi suuri helpotus. Ensimmäinen helpotus oli, kun asiat saatiin Ukrainassa päätökseen ja toinen tuli kun pääsin allekirjoittamaan sopimuksen Klubin kanssa. HJK ei missään nimessä tunnu askeleelta taaksepäin Ukrainan pääsarjasta, pikemminkin päinvastoin.

Tavoitteetkin ovat selkeät. Ensi visiitillään HJK:ssa Lampi pääsi lähelle, mutta kirkkain mitali ei tarttunut vielä kouraan.

– Oltiin silloin kahdesti hopealla ja voitettiin Suomen Cup, mutta mestaruus jäi saamatta. Se on tietenkin selvä ykköstavoite.

Markus ”Mako” Heikkinen, 35, on yhteensä 61 maaottelun ja satojen Euroopan huippusarjojen pelien konkari. Syksyllä ”Mako” siirtyi pitkän Itävallan reissun päätteeksi Norjan pääsarjan IK Startiin, ja oli tärkeässä roolissa hilaamassa joukkuetta pois putoajan paikalta. Heikkinen on monipuolinen pelaaja ja kykenee täyttämään paikan sekä keskikentän keskustassa että puolustuksessa. ”Makolle” pelipaikalla ei ole juurikaan merkitystä.

– Pelaan siellä missä valmentaja haluaa minun pelaavan. Kummatkin pelipaikat sopivat, parhaiten tietenkin se jossa voin auttaa joukkuetta eniten.

Heikkinen ehti viimeisellä kaudellaan HJK:ssa pokata Suomen mestaruuden. Tempun uusiminen houkuttelee.

– Ei mulla liikaa mestaruuksia ole näiltä pelivuosilta, joten eiköhän se ole aika selvä tavoite. Toinen on sitten tietenkin pärjääminen europeleissä.