Parikka: ”Suuri otteluhuuma entistä tutumpi”

HJK pyyhkii jälleen kotimaan tomut jaloistaan ja matkustaa vieraskentälle taistelemaan europeleissä. Tällä kertaa pelataan Eurooppa-liigaa ja vastassa on kivenkova huippujen tähdittämä Besiktas.

– Tunnelma on pysynyt lauantain pettymyksestä huolimatta optimistisena tiistaita ajatellen, HJK-hyökkääjä Jarno Parikka sanoo.
Suuren yleisön ja eurooppalaisessa mittakaavassa huippujoukkueen kohtaaminen on tällä kertaa tutumpi, sillä se koettiin jo aikaisemmin FK Partizania vastaan. 
– Tunnelma on varmuudella uskomaton, Parikka toteaa.
– Uskon, että meille on ollut hyväksi kokea huuma jo aikaisemmin. Samoin vastustajan taso ei ole enää mikään yllätys. Besiktas on kovempi kuin Partizan, joten varmasti myös vauhti ja tempo ovat myös. Olemme kuitenkin entistä valmiimpia siihen.
HJK saa europeleihin vahvistusta kun TamU:sta saapunut keskikenttä Dema pääsee tositoimiin uudessa seurassaan. Samoin Partizan-vierasottelusta poissa ollut Dawda Bah on tällä kertaa vierasottelussa mukana. Paha menetys on puolestaan Medo, joka on tiistaina pelikiellossa.
Taktisesti ei suuria muutoksia ole tulossa, mutta tavoite on melko selkeä.
– Varmaa on, että lähdemme puolustamaan erittäin tiiviillä nipulla ja tarkasti. Partizan-ottelusta on opittu, että tämän tason vastustaja kyllä rokottaa pienistäkin virheistä. Ehdottomasti oman maalin pitäminen puhtaana on tärkeää.
– Todennäköistä on myös se, että kun pelaamme aktiivisesti myös hyökkäyspäässä, saamme yhden tai kaksi maalipaikkaa, joista pallo pitää pystyä laittamaan pussiin. Vierasmaali näissä kekkereissä on todella tärkeä.
Sinivalkoraitainen joukkue on aloittanut tämän vuoden jokaisen europelinsä vieraskentällä. Parikka myöntää, että järjestys on aina mielipidekysymys.
– Vieraissa aloittaminen on yleisesti hieman parempi vaihtoehto, toisaalta taas kotona sellaisen hurmoksen löytäminen saattaisi olla helpompaa.
– Tämä kaikki on kuitenkin aika turhaa spekulaatiota, kun ajattelee pelkästään jatkoonpääsyä. Mahdollisuudet ovat luonnollisesti olemassa pelijärjestyksestä huolimatta.