Parikka: ”Vire pysynyt erinomaisena”

Ainakaan itseluottamuksesta ei ole puute kun klubilaiset suuntaavat Kouvolaan haastamaan MYPA:aa. Juhannuksen alla hallitseva mestari näytti minkälaista sen peli parhaimmillaan on. Kolmen voitto-ottelun maaliero 16-1 kertoo, että peli sujuu.
– Varsinkin tuloksellisesti viimeisimmät pelit ovat olleet todella hyviä. Toisaalta taas, olemme paukuttaneet maalit pääosin otteluiden loppupuolella. Tämä kertoo siitä, että pystymme laajan materiaalimme avulla pitämään kovan tempon päällä loppuvihellykseen saakka, HJK-hyökkääjä Jarno Parikka miettii.
– Kokonaisuuksina viimeisimmät ottelut ovat olleet erittäin onnistuneita.
Parikan mukaan HJK:n onkin helppo suunnata Kouvolaan samoilla aseilla kuin millä joukkue on lähtenyt paitsi kolmeen edelliseen otteluun myös kauden kaikkiin aikaisempiinkin otteluihin.
– Toki pieniä asioita parannellaan ja hiotaan jatkuvasti, mutta kyllä voittoputkessa on edetty ihan sillä omalla pelillä, jota olemme hioneet jo pidemmän aikaa. Suuria muutoksia ei siis tarvita.
Liigassa MYPA ja HJK ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen. Kesäkuun alussa HJK haki vieraspisteet Saviniemestä numeroin 0-2. Silloin myrskyolosuhteet hankaloittivat molempien joukkueiden peliä, mutta vierasjoukkueen onnistui ratkaisemaan ottelu alun nopeilla maaleilla.
Tuon ottelun jälkeen myös MYPA:n kuntopuntari on kääntynyt ylöspäin. Kolmesta viimeisimmästä ottelustaan joukkue onkin selvinnyt ilman tappioita. Kahdesti se on voittanut, ensin VPS:n ja sen jälkeen Jaron. Viime pelistä tuli tasapelipiste tuliaisina Maarianhaminasta.
– Uskon, että tällä kertaa on vastassa ihan erilainen MYPA kuin edellisellä kerralla. Mielestäni he ovat olleet koko kauden ajan parempia kuin mitä sarjataulukko kertoo, joten nyt jos koskaan meidän pitää olla tarkkana. Heillä on itseluottamus nousussa.
Kuten edelliselläkin kerralla, aikainen johtomaali olisi Parikan mukaan hyvä juttu.
– Mutta ei siitä kuitenkaan oteta mitään paineita. Me lähdemme kärsivällisesti jatkamaan sitä hyvää virettä, joka meillä on ollut päällä jo pidemmän aikaa.
MYPA-HJK
Ke 29.6. klo 18.30
Saviniemi