Pelit jatkuvat jo maanantaina, edessä vierasreissu Lahteen

Vain muutama päivä on kulunut HJK:n upeasta 6–1-voitosta Sonera Stadiumilla IFK Mariehamnia vastaan, mutta joukkue on joutunut jo jättämään perjantain muistelun ja keskittymään uusiin koitoksiin. Maanantaina Klubi matkustaa Lahteen, jossa pisteitä vaanii Juha Malisen johdolla hienoon vireeseen päässyt FC Lahti. HJK piti perjantain voitolla paikkansa sarjan kärjessä ja vahvisti eron toisena tulevaan FC Honkaan jo kolmeen pisteeseen. Maanantain ottelussa on jälleen mahdollisuus ottaa mestaruustaistelun kannalta arvokkaita pisteitä ja kasvattaa eroa entisestään. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan.

HJK ja FC Lahti ovat kohdanneet kahdesti kuluvalla kaudella. Ensimmäisessä kohtaamisessa Lahdessa Mikael Forssellin pusku kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua toi HJK:lle niukan 1–0-voiton. Sonera Stadiumilla Klubi otti jo ratkaisevan tuntuisen 2–0-johdon, mutta Lahti nousi vielä entisen HJK-kärki Rafaelin maalilla kamppailemaan pisteistä. Kiri ei silloin riittänyt, HJK-puolustus kesti ja pisteet jäivät Helsinkiin. Maanantaina HJK:lla on siis mahdollisuus varmistaa täydet pisteet tämän kauden kohtaamisista. Joukkueiden väliset pelit ovat kuitenkin olleet aina tasaisia ja kuumia kamppailuita, joten tehtävä ei missään nimessä ole yksinkertainen. Monet kannattajat muistavat varmasti esimerkiksi viimevuotisen matkan Lahteen kesken kuuminta mestaruuskamppailua ja karvaan 3–0-tappion, joka niskassaan joukkue joutui palaamaan Helsinkiin.

Ottelussa kohtaavat ehkä kaksi sarjan kovavireisintä ryhmää. HJK:n tappiottomien Veikkausliigaotteluiden sarja on jo 13 pelin pituinen. Edelliset neljä otteluaan Klubi on voittanut. Häpeämistä ei ole FC Lahden saldossakaan. Viimeiset kolme peliään se on voittanut, ja pikkuhiljaa noussut putoamiskamppailusta taisteluun pronssimitaleista. Kummankin joukkueen pelaajia on myös mukana kamppailussa maalikuninkuudesta. HJK:n Demba Savage ja Mikael Forssell ovat osuneet nyt kymmenen kertaa, yhden vähemmän kuin maalipörssin johtaja Rafael, joka ei kuitenkaan pelaa maantantain ottelussa pelikiellon vuoksi.

HJK:n terveystilanne on hyvä. Sakari Mattila joutui jättämään perjantain ottelun väliin maajoukkuereissulta saadun taudin vuoksi, mutta on jo palannut harjoituksiin ja saattaa olla joukkueen mukana Lahdessa. Mikko Sumusalo joutui myös jättämään perjantain ottelun väliin, mutta kyseessä ei ole vakava vamma ja laitapuolustaja saattaa tehdä paluunsa jo maanantain ottelussa.

FC Lahti – HJK potkaistaan käyntiin maanantaina kello 18.30. Ottelu lähetetään suorana tv-kanava Kutoselta.