Pelvas: Kotitaika ei saa rikkoutua

Soneralla nähdään tulevina viikkoina tärkeitä pelejä. VPS-ottelu keskiviikkona aloittaa liigan ratkaisukierrokset, lauantaina luvassa on Suomen Cupin finaali ja seuraavana keskiviikkona HJK kohtaa kotonaan Jaron.
Eroa kakkosena tulevaan Interiin on edelleen 16 pistettä kun pisteitä on jaossa kokonaisuudessaan 24. HJK-hyökkääjä Aksel Pelvas kertoo, että tilanteen merkittävyys kyllä tiedostetaan joukkueessa mutta sen pohtimiseen ei laiteta turhaa energiaa.
– Tilanne on sellainen, että olemme vakaasti päättäneet edetä peli kerrallaan ja napsia täysiä pistepotteja parhaalla mahdollisella asenteella.
Sarjan toiseksi viimeisenä majaileva VPS tulee Aksun mukaan olemaan erittäin arvaamaton vierailija. Joukku on toki ailahdellut kuluvalla kaudella, mutta tililtä löytyy myös voittoja liigan kovimpia joukkueita vastaan.
– Se on varmaa, että aliarvioimiseen ei tule olemaan tippaakaan varaa. VPS on nimekäs joukkue, josta löytyy niin taitoa kuin asennettakin. He tulevat Soneralle varmasti kovalla halulla.
Varsinkin kärkipäässä ex-klubilainen Antonio Inutile on päässyt loppukautta kohden vahvaan iskuun. Poissaolojakin vierailijalla toki on: Jani Tanska, Aleksandr Kokko ja Tero Koskela ovat sivussa koko loppukauden, Ville Koskimaa ja Riku Heini epävarmoja.
Kuluneella kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Ensimmäisellä kerralla HJK oli vasta loppuhetkien vierasmaaleilla parempi, mutta jälkimmäisessä se iski kolmesti jo ensimmäisellä jaksolla.
– Varsinkin ensimmäinen ottelu oli meille todella hankala, Pelvas muistelee.
Kotitaika on kuitenkin pysynyt hallitsevalla mestarilla rikkoutumattomana koko kauden. Sen pysyminen rikkoutumattomana olisi joukkueelle erittäin tärkeää.
– Se on asia, joka tuo itseluottamusta. Ja mitä pidempään kotitaika pysyy, sitä enemmän itseluottamusta se antaa.
Mielenkiintoa otteluun tuo myös se, että VPS-ottelun taustalla häämöttää jo kauden ensimmäinen huipentuma, nimittäin Suomen Cupin finaali KuPS:aa vastaan lauantaina. Aksu myöntää, että lauantaisessa finaalissa on suuret panokset, mutta tällä hetkellä ajatuksissa on vain ja ainoastaan VPS-ottelu.
– Voittamalla keskiviikkona saisimme hyvää vauhtia tulevaan, mukaan lukien Cup-finaaliin.
HJK-VPS
Ke 21.9. klo 18.30
Sonera Stadium