Pelvas: Maajoukkueleiri motivoi

Pohjoismaissa pelaavista pelaajista koottu ryhmä pääsi tutustumaan päävalmentaja Mixu Paatelaisen ajatuksiin maajoukkueen pelitavasta. Veikkausliigassa maaleja paukuttanut Pelvas oli tyytyväinen leirin antiin.
  • Oli hienoa päästä mukaan haistelemaan A-maajoukkueen tunnelmaa. Tärkeintä oli tietenkin päästä tutustumaan Mixuun ja kuulla hänen ajatuksiaan maajoukkueen pelityylistä. Hän antoi myös paljon hyviä vinkkejä hyökkäyspelaamiseen ylipäätään, Pelvas kertoi.

Erityisesti leirin aikana keskityttiin A-maajoukkueen taktiikkaan. Pelvaksen mukaan muutaman päivän aikana tuli paljon uutta opittavaa.

  • Keskityimme paljon pelaajien liikkumiseen ja välimatkoihin. Ne ovat asioita jotka vaativat ahkeraa harjoittelua ja yhteispeliä. Tämän vuoksi Mixu halusikin leirille uusia kasvoja, joista voi olla hyötyä Suomen A-maajoukkueelle tulevaisuudessa. Asiat eivät leirin johdosta ole sitten ihan uusia, mikäli kutsu Huuhkaja-paitaan käy joskus uudelleen, Pelvas analysoi.

Mixu Paatelaisen aikana Veikkausliigasta on noussut monta pelaajaa A-maajoukkueen rinkiin. Pelvaksen mukaan se motivoi erityisesti loppukaudesta, kun tuplamestaruus oli jo taskussa.

  • Alex Ring nousi varsin nopeasti A-maajoukkueeseen pelatessaan loistavasti Veikkausliigassa, joten kyllähän se oli selvä signaali myös itselleni. Hyökkäyspäässä täytyy vain onnistua aina maalinteossa, jotta vastuuta voisi tulla. Veikkausliiga-hyökkääjistä on eniten vastuuta saanut viime kauden maalikuningas Timo Furuholm. Samanlaisia maalimääriä pitäisi itse myös ampua ensi kaudella, mikäli haluan vastuuta myös miesten A-maajoukkueessa, Pelvas kertoi.