Pelvas: ”Työnteko jatkuu”

Lauantaina HJK:n peli näytti selkeästi järjestelmällisemmältä ja valmiimmalta kuin vastustaja MIFK:n. HJK:n molemmat maalit iskenyt Akseli Pelvas myöntää, että pelaaminen tuntui helpolta.

– Aivan varmasti se, että olemme pelanneet jo useampia kovia pelejä, näkyy otteissa positiivisella tavalla. Alkujäykkyys on ehkä onnistuttu purkamaan jo aikaisemmissa peleissä.

Pelvas ei yhdy skeptikoihin, joiden mielestä HJK:n pelipainotteinen alkukevät veisi kaiken huomion perusharjoittelulta.

– Mielestäni olemme saaneet harjoitella hyvin ja hyvässä rytmissä. Ainakaan ei tunnu siltä, että olisimme vain keskittyneet peleihin. 

– Sitä paitsi, pelit ovat myös tietyllä tavalla harjoituksia.

Joukkueensa esitykseen lauantaina Pelvas oli tyytyväinen, mutta malttoi myös nostaa esiin useita kehityksen kohteita. Hyvästä peliesityksestä huolimatta töitä on jaksettava tehdä perusasioiden parantamiseksi.
– Peli toimi hyvin, ei täydellisesti. Erityisesti meidän pitää keskittyä syöttöihin. Nyt ne karkailevat liian helposti vastustajalle. Toinen parannettava asia on maalinteko. Tänäänkin olisimme voineet tehdä helposti kolme maalia lisää.

Omaan vireeseensä Pelvas ei löydä konkreettisia syitä, mutta viime vuotta muistellessa ainakin yksi asia on toisin.

– Viime vuonna tähän aikaan olin armejassa. Se kieltämättä haittasi harjoittelua ja täysipainoista keskittymistä omaan tekemiseen. Nyt on toisin. Olen saanut suunnattua kaiken energiani harjoitteluun. Toivottavasti kehitys jatkuu hyvänä.