PSG:n akatemian valmentajat HJK:n vieraina

Pariisilaisseuran valmennusryhmä tarkkaili HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n ja HJK Akatemia B17 pelaajia. Lisäksi seurojen valmentajat vaihtoivat tietoa ja ajatuksia työskentelymetodeistaan. Lauantaina Talissa PSG-valmentajat johtivat harjoitukset Klubi 04:lle.

– PSG:n vierailu on osa HJK:n strategian mukaista kansainvälistymistä. Yhteistyö on pelaajatarkkailua, valmentajien ammattiosaamisen kehittämistä ja tietojen vaihtoa lajista sekä opetusprosessista. Syksyllä toteutamme vastavierailun Pariisiin, HJK Akatemian valmennuspäällikkö Erkki Valla kertoo.

– Oli todella mielenkiintoista ja vaikuttavaa nähdä heidän työskentelyään harjoituskentällä. Ranskalaisvalmentajat loivat harjoitukseen erinomaisen intensiteetin ja positiivisen ilmapiirin, Valla kiitteli.

Samaa mieltä oli Klubi 04:n pelaaja Jasper Tommila.

– Ranskalaiset valmentajat kehuivat pelaajia läpi harjoituksen. He elivät harjoituksessa intensiivisesti mukana ja vaikka emme joka kerta onnistuneet, he löysivät aina suorituksestamme myös jotain positiivista.

Havaintoja HJK:sta

Paris Saint-Germain reservijoukkueen toinen valmentaja Alexandre Hugeux kertoo, että PSG tutustuu säännöllisesti erilaisiin kulttuureihin ja jalkapallon opetusohjelmiin kotimaansa ulkopuolella.

– HJK:ssa joukkuekuri on erinomaisella tasolla ja pelaajat ovat henkisesti ja fyysisesti valmiita harjoitukseen. Se voi olla tavallista teille, mutta me yllätyimme asiasta positiivisesti.

– Harjoitusten intensiteetti oli hyvällä tasolla, pelaajat keskittyivät ohjeisiin ja halusivat ratkaista tilanteita valmentajan ohjeiden mukaan, Hugeux kertoo ryhmän havainnoista.

Pelaajatarkkailu ja keskustelut HJK-valmentajien kanssa paljastivat myös kulttuurieroja nuorissa pelaajissa ja heidän tavassaan ratkaista pelitilanteita.

– HJK:ssa pohditaan miten kasvattaa entistä hyökkäävämpiä pelaajia, kun meillä puolestaan on paljon pelaajia, jotka eivät tahdo luopua pallosta. Ehkäpä PSG:n ja HJK:n pelaajien yhdistelmä voisi toimia, Hugeux naurahtaa.

Ranskalaisvalmentajien ryhmä teki myös huomioita suomalaisten kollegojensa tavasta johtaa harjoituksia.

– HJK:n valmentajien yhteistyö harjoituksessa teki vaikutuksen ryhmäämme. Viisi tai kuusi valmentajaa työskenteli samassa harjoituksessa läheisessä vuorovaikutuksessa pelaajien kanssa pelipaikkakohtaisesti. Harjoituksen organisointi oli erinomaista ja pelaajat tiesivät koko ajan mitä tehdä.

Uutinen vierailusta PSG:n kotisivulla »

Lähde: hjk-j.fi

 

Käy voittamassa Ranskassa turnaus niin johan on PSG kyselemässä neuvoja ???#yhteistyö #HJK #PSG #Ekkono pic.twitter.com/yKrpTmS6Iz

— Petteri Jaatinen (@petteri64) June 9, 2017