Puolustava mestari lähtee luottavaisena uuteen kauteen

Viime kaudella Suomen mestaruuden jo kuudennen peräkkäisen kerran voittanut HJK lähtee jatkamaan kultaputkeaan luottavaisin mielin. Joukkue on ollut kasassa jo yli kuukauden ja se näkyy myös kentällä. Harjoituskausi on sujunut hyvin, josta on osoituksena mm. Liigacupin voittaminen.

– Joukkue on ollut paljon aikaisemmin kasassa kuin viime kaudella, mikä on tietenkin hyvä asia. Uudet pelaajat ovat päässeet hyvin sisään joukkueeseen ja meidän pelitapaan. Joukkueessa on hyvä kokonaisuus kasassa. Jokaiselle pelipaikalle on kaksi vaihtoehtoa, kuten ammattilaisseurassa pitääkin, tuumailee HJK:n kapteeni Markus Heikkinen.

Viime kaudella Klubi nappasi kotimaan kentillä tuplamestaruuden ja pelasi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Tuloksellisesti edelliskauden sankariteoista on vaikea laittaa paremmaksi, mutta Heikkinen näkee pelillisissä asioissa mahdollisuuden kehittymiseen.

– Joukkueen odotukset alkavaan kauteen ovat tietenkin kovat. Viime kausi sujui hyvin ja kukaan ei halua lähteä heikompaa kautta pelaamaan. Isoin haasteemme on mielestäni siinä, että pystymme pelillisesti parantamaan viime kaudesta. Tätä pidän hyvinkin mahdollisena, kun meillä on ollut hyvin aikaa valmistautua ja valmentaja on päässyt ajamaan omia kuvioitaan sisään koko talven. Helppoa menestyminen ei tule olemaan, vaan se vaatii paljon työntekoa kaikilta, Heikkinen painottaa.

Klubin ennakolta suurin haastaja tulee Seinäjoelta, jossa viime kaudella hopeaa voittanut SJK on satsannut kovasti alkavaan kauteen ja on tosissaan katkaisemassa Klubin kultaputkea. SJK:n lisäksi vahvoja joukkueita löytyy myös muista kaupungeista ja HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo odottaa mitalikamppailusta kiihkeää.

– Veikkausliigassa on tällä kaudella monta joukkuetta taistelemassa mitaleista ja kaikki haluavat varmasti katkaista HJK:n kultaputken. Vastustajillamme on vahvoja, mielenkiintoisia joukkueita ja mestaruuden ottaminen on tällä kaudella entistä vaikeampaa. Vaikka HJK kauteen ehkä ennakkosuosikkina lähteekin, tulee kilpailu ja kamppailu olemaan todella kiihkeää ja kovaa, miettii Mika Lehkosuo.

Veikkausliigaan nousi täksi kaudeksi peräti kolme uutta joukkuetta. KTP:n, Ilveksen ja HIFK:n nousujen myötä Veikkausliigakartalle palaa kaksi perinteistä jalkapallokaupunkia Kotka ja Tampere. IFK:n nousu piristää Helsingin jalkapalloasetelmia mukavasti luoden kutkuttavan vastakkainasettelun HJK:n ja IFK:n välille.

– Paljon on ollut puhetta, että näissä kaupungeissa ja näillä joukkueilla on hyvät fanit. Nyt mekin sitten tarkemmin nähdään, että minkälaisia joukkueita sieltä on liigaan noussut. Vaihtuvuus on ollut suurta, mutta näillä mennään ja kesän jälkeen ollaan viisaampia, Heikkinen kertoo.

Heikkinen kannustaa myös yleisöä tulemaan paikan päälle katsomaan Klubin otteluita. 

– Viime kaudesta pelityylimme on pikkaisen muuttunut. Miten, sen voi tulla katsomaan itse paikan päälle, päättää salaperäinen kapteeni.

HJK:n Veikkausliigakausi alkaa sunnuntaina 12.4. Rovaniemellä, jossa Klubi kohtaa RoPSin kello 17.00. Ensimmäinen kotipeli pelataan sunnuntaina 19.4. kun FC Lahti saapuu Klubin vieraaksi Sonera Stadiumille. Liput tähän otteluun voi ostaa lippupalvelusta.