Rafinha: ”Taistelu käydään keskikentällä”

– Olen seurannut AC Oulua aika tarkasti. Nykyisessä joukkueessa pelaa myös muutama pelaaja niiltä ajoilta, kun itse pelasin siellä. Muilta osin se on muuttunut aika paljon, Rafinha sanoo.
Erityisesti Rafinha mainitsee keskikentältä Dominic Yoben ja entisen HJK-pelaajan Mika Nurmelan. He ovat alkukauden aikana pyörittäneet Oulun peliä ja ovat varmuudella isossa roolissa myös maanantain ottelussa. Rafinha uskookin, että pelin ratkaisu tulee syntymään keskikentällä.
– Heidän pelinsä on pysynyt samassa tyylissä pitkään. He ovat hioneet sitä systeemiä tarkasti. Helsingissä keskikentän kamppailu tulee olemaan suuressa roolissa. 
AC Oulun pelityylinä pidetty aggressiivinen prässipeli voi muuttua Helsingissä.
– On vaikea sanoa lähtevätkö he prässäämään ylhäältä vai vetäytyvätkö pelaamaan vastahyökkäyspeliä. Ainakin Yobe ja Nurmela keskikentällä ovat aktiivisen prässipelin ystäviä, Rafinha pohtii.
Myös yksi mielenkiintoinen osa-alue on erikoistilannepelaaminen: Oulu on ollut sillä puolella vahva ja erikoistunut erilaisiin erikoistilannekuvioihin.
– Tärkeää on kuitenkin, että me keskitymme omaan peliin, emmekä pohdi liikaa, mitä vastustaja tekee tai suunnittelee. Energia on ollut niin hyvä pitkin kauden alkua, että pitämällä sen, olemme erittäin vahvoilla.