Rafinha viihtyy HJK:ssa

27-vuotias brasilialaisjalkapalloilija Rafael Scapini de Almeida eli Rafinha on päässyt mestarijoukkueen rytmiin hyvin kiinni. 
– Muut pelaajat ovat ottaneet minut erittäin hyvin vastaan. Jo heti ensimmäisissä treeneissä pystyin aistimaan hyvän joukkuehengen, Rafinha kertoo.
Monipuolinen brassitaituri on noussut Suomessa nopeasti huipulle. Ura Suomessa alkoi AC Oulussa, jonne hän saapui Brasiliasta vuonna 2005. Heti seuraavan vuonna oululaisjoukkue nousi Veikkausliigaan ja Rafinha valittiin Ykkösen kauden parhaaksi pelaajaksi. Vuosina 2007 ja 2008 Rafinha edusti Tampere Unitedia ja nyt edessä on kaksi kautta HJK:ssa.

HJK on seurana tullut tutuksi hyvän ystävän, HJK:ssa monta kautta pelanneen, Luiz Antonion kautta jo ennen viime marraskuun siirtoa.
– HJK on suomalaisista joukkueista se, jota olen halunnut jossain vaiheessa urallani edustaa. Olen kuullut Luiz Antoniolta paljon hyvää seurasta ja siitä, miten asiat täällä hoidetaan. Valintaani vaikutti myös se, että pääsen HJK:n kanssa taistelemaan tämän vuoden Mestareiden liigan karsinnoissa. Se on jokaiselle jalkapalloilijalle iso juttu.
Oma rooli joukkueessa tarkentuu varmasti ajan myötä, mutta Rafinhalla on jo hyvä näkemys siitä, mitä hän joukkueen pelaamiseen tuo.
– Näen, että minulla tärkeä rooli pelin avaamisessa. Pystyn pelaamaan palloa nopeasti laitaa pitkin eteenpäin. Toisaalta tykkään myös pelata monipuolisesti, sekä hyökätä että puolustaa. Luulen, että minulta odotetaan myös paljon taustanousuja laidalla.
– Kaiken kaikkiaan tuon lisää vaihtoehtoja valmentajille.
HJK kausi näyttää Rafinhan mielestä haasteelliselta. Jokaisessa kilpailussa HJK:lla on kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet menestyä.
– Joukkue on erinomainen, ja nuorista pelaajista löytyy lisävoimaa meille vanhemmille pelaajille. Joukkuehenki on pysynyt vahvana. Meillä on kaikki mahdollisuudet menestyä tulevalla kaudella.

Kansainvälistä vauhtia raitapaitainen joukkue on päässyt haistelemaan jo Moskovassa ja Seinäjoella AIK:ta vastaan. Näistä peleistä päällimmäisenä mielessä on erinomainen kokemus.

– On ollut todella opettavaista päästä pelaamaan itä-eurooppalaisia vastustajia vastaan, jo Mestareiden liigan karsintojakin silmällä pitäen. He pelaavat niin eri tyylistä jalkapalloa kuin skandinavialaiset joukkueet ja todennäköisesti sieltä suunnalta tulee myös kesän UEFA CL-karsintavastustaja.

Kotimaassa peli pyörivät normaaliin tapaan. Liigacupissa vastaan asettuu perjantaina toissavuoden mestari Inter. 

Turkulaisjoukkueesta Rafinha odottaa kovaa vastusta.

– Inter on minun ajatuksissani erittäin kova vastustaja. He ovat ehkä menettäneet muutamia avainpelaajiaan ja uuden joukkueen rakentaminen on kesken, mutta olen varma, että mitään emme saa helpolla. Kotikenttä on onneksi meille merkittävä etu.