Rantala: ”Kiihkeä ja kuuma peli”

– Alku oli melkoisen sekavaa molemmilta joukkueilta. Inter pääsi iskemään johtomaalin jo aikaisessa vaiheessa, ja kieltämättä vähän liian helposti. Emme olleet siinä sivuvaparissa ihan täysin hereillä, valmentaja Juho Rantala harmittelee.
HJK kuitenkin sai ottelusta kiinni nopeasti takaiskun jälkeen. Kymmenen minuuttia Interin maalista HJK:n Alex Ring ajoi hyvin Interin maalialueelle. Syöttö maalin edustalle toi Inter-pelaajan käsivirheen kautta rangaistuslaukauksen. Pilkulta pallon upotti maaliin Jarno Parikka. Se oli jo kärkipelaajan neljäs kuluvan kauden Liigacupissa.
– Saimme pelistä paremman otteen hiljalleen. Interillä ei varsinkaan toisella jaksolla ollut sen kummoisempia paikkoja. Wallu sai olla aika rauhassa.
HJK:lla maalipaikkoja puolestaan oli muutamia. Parhaimmat niistä tulivat Sebastian Mannströmille sekä Teemu Pukille. Ottelun kyseenalaisin tilanne nähtiin toisella jaksolla kun Inter-maalivahti Magnus Bahne ja HJK-laitalinkki Sebastian Sorsa pääsivät nokikkain. Kontaktitilanteen jälkeen helsinkiläisjoukkue vaati tilanteesta pilkkua, mutta sitä ei erotuomari Pasi Kalliolta herunut.
– Sanoisin, että vaikka ottelu oli todella tasainen ja kiihkeä, niin kyllä me olimme lähempänä voittoa. Pelissä oli meidän puoleltamme ihan hyviä elementtejä, mutta toisaalta myös muutamia heikompia hetkiä löytyi.

Kuumista otteista kertoo myös keltaisten korttien heiluttelu. HJK sai niistä kolme. Keltaista näkivät Rafinha, Mathias Lindström sekä Dawda Bah. 

HJK joutui lähtemään otteluun hieman normaalista poikkeavalla kokoonpanolla, sillä erityisesti puolustuspäässä kuluneen viikon sairastelu oli aiheuttanut poissaoloja. Viikonloppua vasten sairastelleet pelaajat on kuitenkin saatu takaisin ruotuun. Se on luonnollisesti hyvä uutinen, sillä sunnuntaina joukkue suuntaa leirille Espanjaan. Näillä näkymin sairastelu ei estä kenenkään pelaajan osallistumista leirille.
– Espanjan leiri tulee erittäin hyvään paikkaan, varsinkin henkisesti. Takana on nyt pitkä treenirupeama talven keskellä ja sisähalleissa, joten pääsy lämpimään ja nurmikentälle katkaisee meidän talvikautemme. Perinteisesti leiri on ollut myös viimeistään kevään käynnistys, sillä sen jälkeen toivottavasti ei kotimaassakaan tarvitse palata sisähalliin, Rantala miettii.