Ring täyttää odotuksia HJK:n keskikentällä

HJK aloitti maanantain KuPS-ottelun erittäin vahvasti ja nousi jo 2-0 johtoon vain vartin pelin jälkeen. HJK:n keskikentällä peliä johtanut Alexander Ring näkee avausottelun tappion jälkeiselle parannukselle selvän syyn.

• Ei TPS-ottelu mielestäni ollut mitenkään erityisen huono meiltä, mutta emme vain onnistuneet silloin löytämään keinoja heidän puolustuksensa murtamiseen. Tänään onnistuimme siinä, missä TPS-ottelussa emme, Ring tiivistää.

HJK meni rohkeammin eteenpäin ja pyrki aggressiivisemmin kohden maalia. Suoraviivaisemmasta pelaamisesta ovat hyvinä esimerkkeinä kaksi ensimmäistä maalia. Sebastian Sorsa laukoi ennakkoluulottomasti ensimmäisessä ja Erfan Zenelin vahva nousi petasi Berat Sadikille maalipaikan toisessa.

• Nopea johto oli toisaalta helpotus ja antoi lisää itseluottamusta, mutta toisaalta johto tuli todella aikaisessa vaiheessa, mikä saattoi antaa KuPS:lle liikaa aikaa nousta peliin uudelleen mukaan.

Vaikka KuPS kavensikin, jäi se kyydistä viimeistään toisella jaksolla. Mikko Sumusalon uran ensimmäinen liigamaali kaunisteli loppulukemiksi 4-1 kun jäljellä oli vajaa vartti.

• Jätkillä tuntui jalat liikkuvan hyvin ihan loppuun asti. Perjantain peli ei näyttänyt painavan. Myös itselläni tuntui tänään hyvältä. Jaloissa ei painanut ja jaksoin pelata molempiin suuntiin keskikentällä.

HJK:n tilillä on nyt tappio ja voitto. Todella tärkeä mittari on luvassa tulevana torstaina kun Sonera Stadiumille juoksee kahdessa ensimmäisessä ottelussaan voittoihin yltänyt Turun Inter.

• Inter on ollut kieltämättä hyvä ensimmäisissä otteluissaan, mutta me lähdemme hyvällä itseluottamuksella kohtaamaan heidät. Mielestäni meillä on potentiaalia olla mittari muille, eikä toisin päin.