Saku-Pekka Sahlgren palaa HJK:n maalille

RoPsissa menneellä kaudella pelannut Saku-Pekka Sahlgren palaa tuttuihin maisemiin. Sahlgren on solminut HJK:n kanssa sopimuksen, joka kattaa kauden 2015. RoPsissa Sahlgren sai kaipaamaansa pelituntumaa paljon, sillä maalivahti torjui yhteensä 30:ssä Veikkausliigaottelussa. Ennen Rovaniemen reissuaan Saku-Pekka pelasi HJK:ssa kolmella kaudella, vuosina 2011-2013. HJK:ssa viettämänä aikanaan otteluita Veikkausliigassa kertyi yhteensä seitsemän kappaletta.

-On todella mukavaa tulla takaisin Klubiin. Ympäristö ja pelaajat ovat tuttuja ja olen innoissani päästessäni takaisin tänne. Ehkä aiemmin HJK:ssa viettämästäni ajasta jäi tavallaan jotain hampaankoloon, kun en päässyt pelaamaan niin paljoa kuin olisin halunnut. Nyt on uudet haasteet edessä ja mahdollisuus taistella jälleen ykkösveskan paikasta. Henkilökohtaisesti suurin tavoitteeni on olla nimenomaan se pelaava maalivahti, Sahlgren kertoo sopimuksen synnyttyä.

Rovaniemellä vietettyä aikaa 22-vuotias maalivahti pitää onnistuneena. RoPsista saatiin juuri sitä, mitä sieltä lähdettiin hakemaan. Peliaikaa ja ison roolin maalinsuulla.

-Viime kausi oli hyvä kokemus RoPsissa. Pääsin pelaamaan paljon, mikä oli minulle tärkeää. Koen myös että olen kehittynyt maalivahtina paljon menneen vuoden aikana. Iso rooli joukkueessa antoi minulle myös lisää henkistä vahvuutta, mikä on tässä hommassa todella tärkeää. Nyt tavallaan tiedän, mitä ykkösveskalta odotetaan, vaikka odotukset ovat tietysti HJK ja RoPs ovatkin vähän eri tasolla. Rovaniemelläkin pelattiin kuitenkin Europelejä, mikä oli hieno kokemus. HJK:n Eurooppa-liigan seikkailua on tullut seurattua mielenkiinnolla, toivotaan että se toistuu ensi kaudella, Sahlgren hymyilee.

Kuten lähes jokaisella suomalaisella jalkapalloilijalla, myös Sahlgrenilla on tavoitteena pelata jonain päivänä ulkomaan kentillä. Kiinnostavimmiksi maiksi hän ilmoittaa Englannin ja Saksan, joiden pelityyli kiehtoo eniten. Ulkomaille asti pääsemiseksi on kuitenkin kehityttävä ja päästävä näyttämään osaamistaan. Siihen HJK on Sahlgrenin mielestä loistava paikka.

-Tietenkin HJK on Suomen paras seura, joten täällä myös maalivahdilta odotetaan paljon. Maalivahdin työssä yksi tärkeä elementti on pitkäjänteinen työ, mikä on kaikki kaikessa jos ulkomaat kiinnostavat. HJK:ssa maalivahdilla on aina suuret saappaat täytettävinä ja ne minä otan mielelläni vastaan. Olen monipuolinen ja nopeasti oppiva maalivahti ja hyvin mennyt viime kausi on lisännyt itseluottamusta paljon. Odotan innolla, että pääsen työskentelemään Ville Wallenin kanssa. Tavallaan tuntuu vähän oudolta, että nyt Ville valmentaa. Viimeksi kun olin täällä Ville oli vielä pelikaveri, vaikka tietysti kokeneena maalivahtina antoikin minulle paljon vinkkejä, Saku-Pekka miettii.

Sahlgrenin RoPs kohtasi HJK:n viime kaudella useaan otteeseen. Hän myöntääkin, että edellisen seuran kohtaaminen antoi erityislatausta otteluihin.

-Totta kai sitä halusi pelata mahdollisimman hyvän ottelun vanhoja pelikavereita vastaan ja näyttää kuinka hyvin pystyy pelaamaan. Vuoden jälkeen on kuitenkin kiva tulla takaisin HJK:hon. Jos täällä onnistuu hyvin, ovat omat unelmat varmasti lähenpänä. Tulen antamaan kaikkeni, jotta menestyn täällä, Sahlgren lupaa.