Schüller: Derby sytyttää kaikki pelaajat

Schüller myöntää, että peliin tulee varmasti pieni ekstralataus kun vastassa on entinen seura. Toisaalta taas, HJK:n ja Hongan kohtaamiset jo itsessään ovat pelaajille kiihkeitä pelejä.

  • Vastassa on monta kaveria. Se tuo lisäpanoksia. Näissä peleissä pelataan perinteisesti pisteiden lisäksi kunniasta. Kummankaan joukkueen pelaajat eivät todellakaan halua hävitä, Rade miettii.

HJK-keskikenttä pitää ottelun ajankohtaa myös mielenkiintoisena. HJK on painanut hyvässä vauhdissa neljän kierroksen takaisesta KuPS-vierasottelusta lähtien, Honka piristynyt huomattavasti kahden kierroksen aikana.

Joukkueiden hyvä vire tulee näkymään pelissä.

  • Kumpikin joukkue pelaa aktiivisella pelitavalla, mutta myös taistelee tilanteet loppuun saakka pallottomanakin. Me olemme löytäneet oikeanlaisen tasapainon: pystymme hallitsemaan palloa, mutta pystymme myös kovaan vääntöön. Uskon, että myös Honka tulee pelaamaan aggressiivisesti pallottomana.

Raden kanssa keväällä Hongasta HJK:hon siirtynyt Demba Savage on ollut erittäin hyvässä vireessä kuluneella parilla kierroksella. Laitahyökkääjä on iskenyt kaksi tärkeää maalia: KuPS-kotiottelussa hän laukoi HJK:n vapauttavan 2-0 -osuman ottelun loppupuolella ja viime ottelussa hän nousi HJK:n sankariksi Valkeakoskella laukomalla komealla yksilösuorituksella HJK:lle vieraspisteet 0-1 -lukemin.

Mutta löytyy Hongastakin entisiä HJK-pelaajia: muun muassa Ilari Äijälä, Duarte Tammilehto, Jussi Vasara ja Lum Rexhepi.

  • Kun joukkueet tuntevat toisensa, niin pelaajat kuin pelitavankin, niin asenne korostuu. Ainakin meillä on harjoituksissa ollut positiivinen ekstralataus. Joukkue on hyvin tunnelmin, Rade kertoo.