Sorsa: ”Hyvä valmistautuminen korostuu loppukaudella”

Sitkeä reisivamma on haitannut HJK:n laitalinkin viimeisiä viikkoja. Nyt tunto on jaloissa parempi.
– Pientä kireyttä on ollut viime aikoina, mutta päivä päivältä jalka tuntuu paremmalta. Uskon, että tällä viikolla pelikunto paranee loppukauden otteluita varten.
HJK matkustaa ensi viikonloppuna Jyväskylään hakemaan täyttä pistesaalista JJK:n vieraana. Helsinkiläisjoukkueen edellisestä liigavoitosta on jo kolme ottelua. Se tuli elokuun viimeinen päivä IFK Marienhamnia vastaan. Sen jälkeen tuloksena on ollut vain tasapelejä, kun maalinteko on yskähdellyt.
– On vaikea sanoa, miten tasapeliputki liigassa vaikuttaa viimeisiin otteluihin, tai vaikuttaako ollenkaan. Totta kai, meillä on nyt aihetta hieman herätellä itseämme ja vahvistaa keskittymistä vielä entisestään tuleviin peleihin. Valmistautumisella on iso rooli aina loppukauden peleissä, Sorsa sanoo.
Vaikka maalinteko on HJK:lla tökkinyt viime aikoina, ei Sorsa myönnä sen olevan mikään erityinen ongelma. Maaleja on kyllä syntynyt, mutta paikkoja on ollut useampaankin maaliin.
– Se on sellainen osa-alue jalkapallossa, johon ei ole oikeastaan mitään selkeää lääkettä. Maalinteko on päästä kiinni: kun tulee paikka niin on parempi olla ajattelematta mitään, tehdä vain maali.
Viikonlopun vastustaja JJK on Sorsalle suhteellisen tuttu. Keskikentän Sund, Tuomanen ja Lähtitie sekä kärjessä Kari, ovat liigakentiltä tuttuja kasvoja.
– JJK:lla on erittäin laadukkaita liigapelaajia. Ei myöskään JJK:n sijoituksen saa antaa hämätä, päinvastoin. He taistelevat sarjassa säilymisestä, mikä antaa varmasti lisää voimaa. Uskon, että lauantaina näemme erittäin kuuman ottelun, jossa pelataan kovista panoksista.