Stadin Derby käynnistää kiireisen viikon

Klubi isännöi HIFK:ta kauden viimeisessä Helsingin paikallisottelussa.

HJK TV:n Vertti Karjalainen haastatteli Fabian Serrarensia otteluisäntä K-Citymarket Ruoholahden kauppakäytävällä. Katso video!

HJK vs HIFK
Ma 5.9.2022 klo 18:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Otteluisäntä: K-Citymarket Ruoholahti »

HJK pelaa Veikkausliigan runkosarjan viimeisen kotiottelunsa maanantaina, kun rakas paikallisvastustaja HIFK saapuu ”vieraaksi” Bolt Arenalle. Stadin Derbyksi kutsutussa perinteikkäässä paikalliskamppailussa kohtaavat sarjataulukon ääripäät: HJK on tasapisteissä sarjaa johtavan Kuopion Palloseuran kanssa, kun taas sekavan kauden pelannut HIFK on jumiutunut viimeiselle sijalle.

Stadin Derby on ollut viime vuosina yksi suomalaisen jalkapallokauden odotetuimmista otteluista, ja yleisö on päässyt nauttimaan poikkeuksellisesta tunnelmasta lähes vuosittain HIFK:n liiganousun 2015 jälkeen – ainoana poikkeuksena on ollut kausi 2018, jolloin HIFK haki vauhtia Ykkösestä. Nyt perinteikkään Stadin Derbyn tulevaisuus on jälleen uhattuna, kun talousvaikeuksista kärsinyt HIFK on putoamassa sarjasta.

Maanantai-illan Derby käynnistää samalla HJK:n härkäviikon, kun sinivalkoiset pelaavat kuuden päivän sisällä kolme ottelua. Torstaina Bolt Arenalla on edessä Eurooppa-liigan lohkovaiheen avauskamppailu puhtaalla pelillä Espanjan La Ligan aloittanutta Real Betisiä vastaan, ja kiireisen viikon huipentaa sunnuntainen Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros, jolloin Klubi matkustaa Tapiolaan Hongan vieraaksi.

Härkäviikkoon valmistautuvalla HJK:lla on takanaan harvinainen viikko, kun kalenterissa ei ole ollut ensimmäistäkään ottelua.

– Tosi hyvä treeniviikko takana, pitkästä aikaa pystyimme vetämään tällaisen [täyden viikon]. Ollut hyviä, intensiivisiä treenejä, ja olemme päässeet käymään läpi omaa pelaamistamme ja niitä isoja periaatteita, joissa meidän pitää olla hyviä. Hieno viikko edessä, ja peli kerrallaan edetään – fokus on nyt täysin Derbyssä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä. Varmuudella sivussa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Roope Riski, Valtteri Moren sekä Manuel Martic, joka on palaamassa harjoitusvahvuuteen ensi viikolla. Lisäksi on joitain pienempiä kolhuja, joiden kohtalo selviää vasta maanantaina.

Sen sijaan Paulus Arajuuri tekee paluun HJK:n kokoonpanoon reilun kuukauden huilin jälkeen. Konkaripuolustaja odottaa innolla uransa ensimmäistä Stadin Derbyä.

– Tosi makeeta päästä mukaan. Olen ollut aiemmin katsojana Derbyssä ja miettinyt, että nuo on niitä hienoimpia pelejä Veikkausliigassa. Stadin Derbyt ovat olleet hienoja sekä tunnerikkaita tapahtumia, ja olen todella innoissani taas mukana, toteaa HJK:n vahvuuteen kesällä liittynyt Arajuuri.

Vuosikausia Huuhkajien luottomiehiin kuulunut, nyt jo maajoukkueuransa päättänyt Arajuuri tekee maanantaina paluun Veikkausliigaan pitkän tauon jälkeen. ”Paukun” edellisestä matsista on vierähtänyt lähes 13 vuotta: Arajuuri nähtiin kotimaan kentillä viimeksi IFK Mariehamnin paidassa 17.10.2009, jolloin joukkue kohtasi VPS:n.

Arajuuri ehti edustamaan Klubia yhden puoliajan verran Mestarien liigan karsinnoissa, mutta harmillinen taklaustilanteesta johtunut loukkaantuminen Viktoria Plzeň -vierasottelussa pakotti topparin sairastuvalle.

– Olin potkaisemassa palloa, ja kaveri tuuppasi vähän selästä. Potkaisin hänen jalkaansa, ja nilkka vääntyi yli. Toivoin sen parantuvan nopeammin, mutta sille ei ikävä kyllä voi mitään. Vaikka en päässytkään potkimaan palloa hetkeen, olen pystynyt tekemään muita harjoitteita ja päässyt hyvän fyysiseen kuntoon. Olemme pyrkineet ottamaan siitä kaiken edun irti.

Tutustu tarkemmin Stadin Derbyn mittavaan historiaan täältä!