Sumusalo: ”Piste ei tyydytä”

HJK ja Lahti jäivät maanantai-illan ottelussa Finnair Stadiumilla tasapeliin. Ottelusta tullut tasapelipiste jäi kaivelemaan HJK:n joukkuetta.
– Kohtalaisen huono maku jäi, Mikko Sumusalo toteaa.
– Pisteeseen ei voi tyytyä, sillä voittoahan tässä lajissa aina lähdetään hakemaan. Varsinkin kotikentällä.
Ottelun ensimmäinen jakso oli melko passiivista molempien joukkueiden osalta. Vaikka paikkojakin maalintekoon oli, niin terävyys ei kummankaan otteissa ollut parhaimmillaan.
Ensimmäinen jakso olikin tasaista pelailua, muutamilla puolittaisilla maalipaikoilla höystettynä.
– Ehkä me olimme alussa vähän aneemisia, emme saaneet kaikkea irti heti alussa. Lahti kuitenkin prässäsi rohkeasti, emmekä saaneet tuttua syöttöpeliä täysin kulkemaan, Sumusalo pohtii.
Toiselle jaksolle molemmat joukkueet piristyivät. HJK päätti kopissa tauon aikana, että suoritustasoa on pakko nostaa.
– Maalia lähdimme hakemaan aktiivisemmin. Sebastian Sorsan tulo oli meille selvä piristysruiske, hän teki hyvän paluun loukkaantumisen jäljiltä. Maalinteossa emme vain onnistuneet.
– Toisaalta tulos on ehkä oikeutettu, sillä molemmilla oli omat paikkansa. Tyytyväinen ei kuitenkaan voi olla.
Omasta pelistään Sumusalo pysyy vaatimattomana, vaikka IL-raati palkitsi hänet kolmen leijonan pelaajana. Joukkueen menettäessä pisteitä, ei tyytyväisyyteen ole varaa. Katseet on sen sijaan suunnattava visusti jo tulevaan. HJK kohtaa torstaina Suomen Cupissa Hongan.
 Siihen otteluun tärkeää on hyvä palautuminen.
– Paljoakaan ei jää huiliaikaa. Tarkoituksena on nyt pyyhkiä tämä ottelu mielestä, ja aloittaa heti palautuminen torstain otteluun. Suomen Cup on meille myös tärkeä kisa, Sumis päättää.